Bugun...


GAZLIGÖL E HAYVAN PAZARI RUHSATI VERİLİYOR
Tarım il Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Çarşamba ve Perşembe günleri Çayırbağ da hizmet veren hayvan pazarının Pazar günleri 2009 yılı Mayıs ayından geçerli olmak üzere bir yıllığına Gazlıgöl de kurulması için kuruluş izni verildiğini açıkladı.

GAZLIGÖL E HAYVAN PAZARI RUHSATI VERİLİYOR
+ -

Tarım il Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Çarşamba ve Perşembe günleri Çayırbağ'da hizmet veren hayvan pazarının Pazar günleri 2009 yılı Mayıs ayından geçerli olmak üzere bir yıllığına Gazlıgöl'de kurulması için kuruluş izni verildiğini açıkladı.

Tarım il Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Çarşamba ve Perşembe günleri Çayırbağ'da hizmet veren hayvan pazarının Pazar günleri 2009 yılı Mayıs ayından geçerli olmak üzere bir yıllığına Gazlıgöl'de kurulması için kuruluş izni verildiğini açıkladı. Erdurmuş, bu süre içerisinde Gazlıgöl’e ruhsat alınması için gerekli şartların yerine getirilmesi için çaba gösterileceğini bildirdi.

Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Afyonkarahisar'ın ilk ruhsatlı hayvan park pazarının Çayırbağ'da hizmet verdiğini bu pazarın ruhsat almasında Tarım İl Müdürlüğü'nün yoğun gayret gösterdiğini aktardı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan alınan ruhsat için bir dönem önceki Çayırbağ Belediye Başkanı'nın ruhsat başvurusunda bulunduğunu belirten Tarım Müdürü Erdurmuş, yapılan ilk müracaatta pazarın hizmet vermesi için talep edilen günlerin Çarşamba, Perşembe ve Cuma olduğunu açıkladı. Ruhsat başvurusunun ardından yapılan inceleme sonrası pazarda hizmet verecek veteriner hekimle Çarşamba, Perşembe günlerine sözleşme yapıldığı ve yıllardır bu iki günde hayvan pazarının kurulma alışkanlığı olduğunun dikkate alındığını söyledi.
Turizm bölgesi olduğu için pek çok kuruma başvuruluyor
Tüm bunların göz önüne alınarak, Çayırbağ'daki Hayvan Park Pazaryerinin Çarşamba ve Perşembe günleri açılmasına karar verildiğini belirten Tarım Müdürü Zekeriyya Erdurmuş; Çayırbağ pazarına ruhsat verildikten sonra ilk etapta Gazlıgöl'de Pazar günleri açılan hayvan pazarı kapa-tılmıştı. Ancak mevzuata göre resmi hayvan pazarı yapmak üzere başvuru yapıldıktan sonra ruhsat alıncaya kadar geçici kuruluş izni verile-bilmektedir. Ruhsat alma şartları içerisinde gerekli altyapının oluşturulması zorunluluğu vardır.
Bu nedenle Gazlıgöl Hayvan Pazarı için 2009 yılı Mayıs ayından geçerli olmak üzere bir yıl süreyle kuruluş izni ruhsat alıncaya kadar verilmiştir." dedi. Gazlıgöl Beldesi'nin termal turizme hitap etmesi nedeniyle başta Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü olmak üzere pek çok ilgili kurum ve kuruluşun görüşüne başvurulduğunu anlatan Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, kendilerine olumsuz bir görüş gönderilmediğini ifade etti.
Gazlıgöl çevresine hitap eden ve "Hamam Pazarı" olarak adlandırılan hayvan pazarının Pazar günü kurulmasının geleneksel bir hal aldığına da işaret eden Tarım Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, kanun, yönetmelik ve mevzuat çerçevesinde etkin kamu hizmetinin sağlıklı verilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerinin altını çizdi. (Kocatepe Gazetesi)





Bu haber 6422 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI