Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
21 Mayıs 2012 Pazartesi
Gazeteler

Genel Editör
BAHATTİN ULU
İDRAKİMİZ YANMASIN
ALPEREN AKAR
Yazıklar Olsun
Yazarlarımız
DÖĞER HÜR HABER
Döğer Hür Haber'den
M. Merve KAZAL
Değerli Olan İçindeki.......
RESÜL GÜLER
SEVGİ
HASAN HÜSEYİN KURT
STRES
KENAN YILMAZ
İletişim Danışmanı Terzi Gibidir
Bekteş TAYLAN
KADER BU BÖYLE
Gonul Pınarı
Zina Hakkında Söz bırakmayacak açık hükümler
PageRank Checker
ÖZÇELİK KARARI KINADI
HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik Danıştayın farklı katsayı düzenlemesini iptal etmesi kararını kınadı.
2010-02-10 - 09:55


Danıştay 8. Dairesi'nin, İstanbul Barosu'nun yaptığı gizli başvuru üzerine, üniversiteye girişteki 10 puanlık kat sayı farkının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasına tepkiler devam ediyor.

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, Danıştay'ın 'farklı katsayı' düzenlemesini iptal etmesini kınadı.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) meslek liseleri için verdiği mücadelenin tebrik edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özçelik, bütün bu gelişmelerin kamuoyunun gözü önünde cereyan ettiğini bildirdi. Zaman içerisinde Türk halkının kimin doğru, kimin yanlış yaptığını zaten değerlendireceğini dile getiren Özçelik, "Bir kere içinde bulunduğumuz asır itibariyle insan için temel hak ve özgürlüklerin önünde ne kadar engel varsa kaldırılması gerekir. Bunlarla ilgili baskın süre olacak, sınırlayacak her türlü çalışma, gayret telin edilecek bir harekettir. Ben şahsen Danıştay'ı kınıyorum. Gencecik çocuklarımızın istikballeri adına böyle haksız rekabet oluşturucu unsurlardan kaçınmak yerine, tam tersi bir uygulama içerisine girilmesi çok yanlış. İnşallah bu hatadan kısa sürede dönülür." dedi.

Meslek liselerinin iş adamları ve sanayici için çok önem arz eden okullar olduğunun altını çizen Özçelik, Türkiye'de hep zaten ara elaman sıkıntısının yaşandığını belirtti. Bu sıkıntının eskiden beri var olduğuna değinen Özçelik, meslek liselerinin bu kat sayı uygulamasından dolayı son senelerde tercih edilmeyen okullar kategorisine girdiğini kaydetti.

Bu yüzden az olan kalifiyeli ve ara elamanın daha azaldığını aktaran Özçelik, "Bu giderek bitme noktasına gelecek. İşin birde ekonomik boyutu var. Fabrikalarda, iş yerlerinde tekniker, teknisyen seviyesindeki elamanlar bu okullardan geliyor. Bu okuldan çıkan çocuklar üniversite de veya meslek yüksek okullarında, meslekleriyle ilgili branşlara girdikleri zaman bir alt yapı olduğu için o branşlarda daha başarılı oluyorlar. Bunların da göz önüne alınması gerekiyor. YÖK'ün verdiğini mücadeleyi takdirle karşılıyorum ama aynı takdiri Danıştay ve o zihniyettekiler için maalesef söyleyemiyorum." diye konuştu.
AFYON HABER





Bu haber  249  kere okundu
YORUMLAR
Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler
ÜLKÜ OCAKLARI VALİYİ ZİYARET ETTİ VALİNİN AÇIK ALAN İÇKİ YASAĞI ÇARPITILDI CUMA TOPLANTISINDA GÜNDEM PİKNİK GEZİSİ FRİG VADİSİ VE AFYON TGRT MEMLEKETİMDE AFY.DÖĞERLİLER DERNEĞİ PİKNİK DÜZENLİYOR AFYON DÖĞERLİLER KARŞIYAKADA TOPLANDI İŞTE MHP KULİSLERİ Afyonkarahisar 5 Millet Vekili Seçecek Afy Döğerliler Derneği Cuma Toplantılarına İlgi Artıyor AYAZİNİ OTOBÜSÜ DEVRİLDİ YAYLABAĞI BELEDİYESİ TERMAL BÖLGESİN DE TERMAL KUYU AÇILACAK AKP KONGRELERİ BAŞLADI BELEDİYE SAYISI AZALMALI RAMAZAN EĞLENCESİNE KAN BULAŞTI RAMAZANI ŞERİF HAYIRLAR GETİRSİN ANBARYOLUNDA HUZUR KAÇTI BAŞARIMIZ ARTIYOR TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ HAŞHAŞ ANAVATANINDA TOPLANMAYA BAŞLADI 28 TEMMUZA ERTELENDİ TARİH DOĞA ŞİFA :AFYONKARAHİSAR 16 TON İTHAL ET AFYONDA CUDİ YE ÇADIR KURACAĞIZ AFYON DÖĞERLİLER DERNG KONGRESİ YAPILDI AFYON DÖĞERLİLER DERNEĞİ KONGRESİ İSRAİLE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ-CANLI İSRAİLE TEPKİLER DEVAM EDİYOR-CANLI MHP İL BAŞKANINDAN TEPKİ KÖY GARAJI YAPIMI DEVAM EDİYOR ZEYLAND DAN 23 NİSAN ETKİNLİĞİ YAPILMADAN AÇILIŞI YAPILDI VATANDAŞ AKIN ETTİ BENZER İN YENİ GÖREVİ MİLLİ EĞİTİM İGM NİSAN AYI İKİNCİ TOPLANTISINI YAPTI BU SEFER YENDİK... 2-1 AFYONKARAHİSAR 6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR AFYONKARAHİSARIN TEK TÜP BEBEK MERKEZİ OTEL TEMELİ NİSAN AYINDA İLÇELER AZALIYOR MU? DARISI DÖĞERLİNİN BAŞINA Bayraksız KALE HAVA ALANI İHALESİ ERTELENDİ ÖZÇELİK KARARI KINADI HABERİNİZ OLSUN AFYONDA ÇEKİM YAPTI BU FABRİKAYI BİZ ALMALIYIZ Kaçak sigara operasyonu JANDARMADAN BÜYÜK BAŞARI KATİL ZANLISI YAKALANDI Çayırbağ da uyuşturucu operasyonu Yılın ilk İGM toplantısı yapıldı
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
SELEHATTİN KAYA DÖĞER HÜR HABERE KONUŞTU
Selehattin Kaya Döğer Hür Habere çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Son İçerikler
Hava Durumu
ANKET
Döğer Belediyesinin Kasası Dolumu
Belediye Yatırım Yapacak Kadar Parası var
Belediye İşyerlerini Borç İle Yapacak
Belediyenin Borç Batağındadır
Yalandan Kim Ölmüş( Başkanın yalanlarından Biri)
Sonuçlar
Son İçerikler
Copyright © 2008 - 2012 Döğer Hür Haber - Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Melkam Internet Hizmetleri
     

2

Döğerhürhaber.com

 

 

 

 

Haberler

 

BAĞLANTILAR

DÖĞER EKO HABER

Frig Vadisi.net

Frig Haber.com

Döğer Ar-ge.com

Sitene Ekle

RSS

Facebook

Twitter