Bugun...


AFYONKARAHİSARIN TEK TÜP BEBEK MERKEZİ
Bölgenin tek özel Tüp Bebek Merkezi olan Telek Doğum ve Çocuk Hastanesi Tüp Bebek Merkezinin Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek, hastanelerinin faaliyete geçtiği günden bu yana, 1024 normal doğum ve 102 tüp bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.

 AFYONKARAHİSARIN TEK TÜP BEBEK MERKEZİ
+ -

Bölgenin tek özel Tüp Bebek Merkezi olan Telek Doğum ve Çocuk Hastanesi Tüp Bebek Merkezinin Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek, hastanelerinin faaliyete geçtiği günden bu yana, 1024 normal doğum ve 102 tüp bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.


 


Hastanelerindeki bebek ölüm hızının da sıfır olduğunu vurgulayan Mehmet Telek, doğum sayısı ve tüp bebeklerin sayısıyla gurur duyduklarını belirtti.


 


 


 


Hastanelerinin 3 yıl önce ilimizde faaliyete geçtiğini ifade eden Özel Telek Doğum ve Çocuk Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek,  3 yıl içinde bugün itibariyle 1024 doğum, 102. tüp bebek dünyaya getirdiklerini söyledi. Mehmet Telek, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Devletlerin gelişmişliklerinin bir parametresi de anne ve çocuk ölüm hızlarıdır. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde anneler ve bebekler sıklıkla kaybedilir. Biz hastanemizdeki doğum sayısı ve tüp bebeklerimizin sayısıyla tabiî ki gurur duyuyoruz. Ama esas gururlandığımız konu bu zamana kadar hastanemizde, doğumda hiçbir annemizi kaybetmememizdir” dedi.


 


 “Hastanemizde bebek ölüm hızı sıfır”


 


Hastanelerinde bu süre zarfında bir tane ölü doğum gerçekleştiğini ifade eden Mehmet Telek, bu ölü doğumun da kendilerinden kaynaklanmadığını vurguladı. Telek; “Bu ölü doğum hastanemize gelmeden önce, annenin bebeği karnındayken gerçekleşmiştir. Hastanemize geldiğinde bebeğin ölü olduğu doktorlarımız tarafından tespit edilerek, bebeğin ölü olarak doğumu gerçekleştirilmiştir. Yani hastanemizde bebek ölüm hızı da sıfırdır” dedi.


 


 “Yeni doğan yoğun bakım ünitemizle daha iyi hizmet vereceğiz”


 


Çağdaş Türk insanına en gelişmiş teknolojik imkânları kullanarak hizmet vermenin mutluluğunu içerisinde olduklarını belirten Mehmet Telek; “Tüp bebeklerimizin tedavileri sırasında ikiz ve üçüz gebeliklere sık rastlanılmaktadır. Çoğu gebelikler riskli gebelik sınıfına girer. Erken doğuma sıklıkla rastlanılır. Şu anda, yeni bitmiş olan, yeni doğan yoğun bakım ünitemizle de 1500 gramın üstündeki çocuklarımızı kaybetmemek temel hedeflerimizdendir” dedi.


 


 “Kadromuz daha da güçlenecek”


 


Hastanelerinde görev yapan uzman kadroyu da zenginleştirdiklerini ifade eden Telek; “Kadromuz bugün itibariyle yeni başlayan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Gül Şen hanımefendi ve yeni başlayacak Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Behire Özek hanımefendiyle daha da güçlenecek. Afyonkarahisar’ın tek özel dal hastanesi olarak hemşehrilerimize hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.


 


 “İl dışında da doğumuna vesile olduğumuz çocuklar var”


 


Telek, sadece Afyonkarahisar’da değil, Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Akşehir yöresinde tek Özel Tüp Bebek Merkezi olarak, senelerdir çocuk özlemi çeken ailelerin özlemlerini gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Şuanda Afyonkarahisar dışında, Konya’da, Kütahya’da, Uşak’ta, Tekirdağ’da dünyaya gelmelerine vesile oldukları bebeklerin varlığının da kendilerini fevkalade memnun ettiğini söyledi.


 


 “İlk bebeğimiz 2 yaşını tamamladı” Hastanelerinde ilk doğan bebeğin 2. yaşını tamamladığını, 102. bebeğin de 15 gündür hayat mücadelesine devam ettiğini ifade eden Mehmet Telek “Hekimliğin en güzel yanının da bu olduğunu inanıyoruz. Afyonkarahisar’lıların bize gösterdiği güvene layık olmak için daha iyiyi ve daha güzeli yapmayı ana hedefimiz olarak belirledik” dedi.>>


 




Bu haber 4123 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI