Bugun...


VALİNİN AÇIK ALAN İÇKİ YASAĞI ÇARPITILDI
Vali İrfan Balkanlıoğlu kendini savundu

VALİNİN AÇIK ALAN İÇKİ YASAĞI ÇARPITILDI
+ -

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu içki yasağı, ulusal basında, internet sitelerinde ve sosyal medyada geniş yer aldı. İşte bazı başlıklar ;


Hürriyet Gazetesi : "Kamu esenliği için ‘içki yasağı'"


Milliyet Gazetesi : "Bu ilde artık içki yasak"


Radikal Gazetesi : "Kamu esenliği için ‘içki yasağı'"


Sözcü Gazetesi : "Afyokarahisar'da 4. Murat Kanunları"


Cumhuriyet Gazetesi : "Afyon'da Valilik kararı: İçki yasak!"


Bir çok haber sitesinde yer alan haber sosyal medyada da çok ilgi görüyor.


Tweetter da "Trending Topics" olan bu konuya ünlüler de ilgi gösteriyor.


Afyonkarahisar valisi İrfan Balkanlıoğlu, içki satışı ve kullanımıyla ilgili bir genelge yayınlamış ve bu, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.Genelgeye göre piknik alanları da dahil olmak üzere çok sayıda mekanda içki satışı ve tüketimi yasaklanıyordu.Yasağa gerekçe olarak "alkol kullananlarca şehrin belli yerlerinin mesken tutulması", "taşkınlık yapılması" ve "trafik kazaları" gösterilmişti. Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesilecekti.


"MUZDARİP BİR TEK AFYONLU YOK"


Vali Balkanlıoğlu, basındaki haberlere bir açıklamada bulunarak isyan etti. Balkanlıoğlu, "Her yer yasakmış gibi" algılanmasının yanlış olduğunu belirterek "Halktan büyük bir takdir topladık. Telefonlar, tebrik ve mailler alıyoruz. Bu işten muzdarip olduğunu bildiren bir tane Afyonkarahisarlı yok şu ana kadar. İlgili vatandaşlar şikayetlerini yapacaklar, emniyet ve jandarma takip edecek" dedi.


"ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRMEDİK"Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:


"Biz eski köye yeni adet getirmedik. Yasakların büyük bir kısmı; yasada, mevzuatta, yönetmeliklerde zaten yasaktır. Mabetlerde, mezarlıklarda, kutsal mekanlarıda halkın eğlendiği dinlendiği mekanlarda, alışverişlerde, ruhsatlı mekanlar dışında açık kadehli içki satışı zaten bunlar yasak. Biz bunları derleyip toparlayıp halkın anlayacağı bir metin haline getirdik; hepsi budur"


Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 3 yıllık görev süresi boyunca şehre gelen ziyaretçilerden aldıkları en çok şikayetin; parkların, bahçelerin hatta cami bahçelerinin bile gayri ahlaki amaçlar için kullanılması ve açıktan içki içilmesi olduğunu söyledi. Çoban, "Emniyet Müdürlüğümüzün teklifi ile sayın valimizin bu konuda bir tedbir almasını gayet olumlu buluyorum, destekliyorum. Ancak basında sanki Afyonkarahisar'da içkinin yasak olduğuna dair haberler çıkmıştır. Bunlar doğru değildir. Açıkta içki satışı her yerde yasaktır. Afyonkarahisar halkı bu kararı mutlulukla memnuniyetle karşılamıştır. Şu anda bize de birçok il belediyesinden görüş sorulmaktadır." diye konuştu.


"YENİ YASAKLAR GELECEK Mİ?"


Afyonkarahisar Valiliği'nin aldığı kararı, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, "Alkol alıp çevreyi rahatsız edenlerle, çevreyi rahatsız etmeyenler birbirlerine karıştırılmamalı. Güvenlik güçleri, çevreyi rahatsız edenleri karakola götürmeli ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uygulanmalı. Bununla birlikte, ‘Acaba yeni yasaklar gelecek mi' endişesi taşıyoruz" diye yorumlamıştı.










 




Bu haber 4883 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI