Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
21 Mayıs 2012 Pazartesi
Gazeteler

Genel Editör
BAHATTİN ULU
İDRAKİMİZ YANMASIN
ALPEREN AKAR
Yazıklar Olsun
Yazarlarımız
DÖĞER HÜR HABER
Döğer Hür Haber'den
M. Merve KAZAL
Değerli Olan İçindeki.......
RESÜL GÜLER
SEVGİ
HASAN HÜSEYİN KURT
STRES
KENAN YILMAZ
İletişim Danışmanı Terzi Gibidir
Bekteş TAYLAN
KADER BU BÖYLE
Gonul Pınarı
Zina Hakkında Söz bırakmayacak açık hükümler
PageRank Checker
ORMAN YANGINLARINA ORTAK PROTOKOL İMZALANDI
Afyonkarahisar İli Orman Yangınları ile Mücadele konusunda Kamu Kurum ve Kuruluşları ile yardımlaşma için ortak protokol imzalandı.
2009-05-20 - 00:37

Afyonkarahisar İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Haluk İmga’nın başkanlığında Oruçoğlu Termal Otelde toplandı. Toplantıda Afyonkarahisar İli Orman Yangınları ile Mücadele konusunda Kamu Kurum ve Kuruluşları ile yardımlaşma için ortak protokol imzalandı.



Protokol imza törenine, Garnizon Komutanlığı temsilcisi Yüzbaşı Hakan Yalçın, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, Isparta Orman Bölge Müdürü Ramazan Baçlı, Jandarma Komutanlığı temsilcisi Binbaşı Baha Ünal, Hava Meydan Komutanlığı temsilcisi Yüzbaşı Murat Yazal, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü temsilcisi Mehmet İmrenk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim H. Demirsoy, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Çiğdem Dinçer, İl Müftüsü Dursun Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Telekom Müdürlüğü Temsilcisi Orhan Bodur, Tarım İl Müdürlüğü temsilcisi Mehmet Keskin, DSİ Şube Müdürü Faruk Mermer, Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür, Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere katıldılar.


Programın açılış konuşmasını yapan;Vali Haluk İmga; tabiatla mücadelenin ülke ve milletçe sürdürüldüğünü belirterek, Ormanlarda çıkan yangınlarla mücadele konusunda gerek Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlar, gerekse silahlı kuvvetler başta olmak üzere pek çok kamu kuruluşları ile vatandaşların büyük özverileriyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye’de orman varlığının yıldan yıla geliştiğini söyleyen Vali İmga; Genç kuşakların ormanlarımıza sahip çıktıklarına da dikkat çekerek, çevre bilincinin iyice aşılandığını vurguladı. İmga; “İşin teknik cephesini bilen ormancı arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla, ülkemizin kentleşme sürecinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın ayrılmasıyla birlikte özellikle orman köylerinde orman varlığı hızla tekrar eski dengelerine kavuşmaya başladı. Bu memnuniyet verici bir durumdur. Bunun yanı sıra genç kuşaklarda, çocuklarımızda büyük bir çevre bilincinin oluştuğunu görüyoruz. Yeni kuşaklar çevreye ve doğal yaşama karşı bizden çok daha hassas. Bu dünyanın geleceği adına, ülkemizin geleceği adına umut vericidir” diye konuştu.


Afyonkarahisar’da yaklaşık 2 milyon 738 bin fidanın dikildiğini vurgulayan Vali İmga, ağaçlandırma seferberliğine dikkat çekti. İmga konuşmasında; “Sayın Çevre ve Orman Bakanımızın büyük çabaları ve sayın Başbakanımızın konuya sahip çıkmasıyla bir ağaçlandırma seferberliği söz konusu. Bu ağaçlandırma seferberliğinde aşağı yukarı Trakya yüzölçümüne denk bir arazinin orman alanı haline getirilmesi amaçlanıyor. Geçtiğimiz yıl bu çerçevede ilimizde de bir takım çalışmalar yapıldı ve 2 milyon 738 bin fidan dikildi. Bu da Afyonkarahisar’ın geleceği adına çok güzel bir yatırım oldu” ifadelerine yer verdi.



Vali İmga; dikilen fidanlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tabiki sadece dikmekle olmuyor. Sahiplenmek gerekiyor. Ben gerek saygıdeğer vatandaşlarımızın, gerekse ilgili tüm kuruluşlarımızın bu olaya sahip çıkacağına inanıyorum. 2009 yılı orman yangınlarıyla mücadele hazırlıklarının kusursuz olmasını umut ediyorum ve yangınsız bir yıl geçirmemizi diliyorum.”


Törende daha sonra konuşan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz; olası bir yangında uygulanacak olan tedbirlerin imzalanacak bu protokol ile resmiyete kavuşacağını belirterek; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplantıda komisyon kararımızı alacağız. Olası bir orman yangınında da tedbirlerimizi resmiyete kavuşturacağız. Biz ne kadar da olsa tedbirimizi alsak da, yangın kontrolden çıkabilir. Ancak bizim üzerimize düşen kendi önlemlerimizi alarak ormanlarımızın daha az zarar görmesini sağlamaktır. ” dedi.


Orman yangınlarına müdahale konusunda eğitimler gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz; “Biz orman teşkilatı olarak sezona başlarken ilk başta kendi elemanlarımızı eğitiyoruz. Elemanlarımız orman mühendisi de olsa, her şeyi bildiğimizi iddia edemiyoruz. Çünkü teknoloji dev adımlarla ilerliyor. Artık helikopterle söndürme çalışmaları yapılıyor. Kendi teşkilatımızdan başlayarak ekibimizi eğitiyoruz. Yangın çıkma riski yüksek olan bölgelerde biz kış aylarında okullarımızda ve insanların toplu halde bulundukları mekanları gezerek, vatandaşı eğitmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Haluk İmga ile birlikte 18 kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri protokolü imzalayarak, olası orman yangınında alınacak tedbirler resmiyete kavuştu.




Kaynak: ALPEREN AKAR(GENEL KOORDİNATÖR) Bu haber  456  kere okundu
YORUMLAR
Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler
ÜLKÜ OCAKLARI VALİYİ ZİYARET ETTİ VALİNİN AÇIK ALAN İÇKİ YASAĞI ÇARPITILDI CUMA TOPLANTISINDA GÜNDEM PİKNİK GEZİSİ FRİG VADİSİ VE AFYON TGRT MEMLEKETİMDE AFY.DÖĞERLİLER DERNEĞİ PİKNİK DÜZENLİYOR AFYON DÖĞERLİLER KARŞIYAKADA TOPLANDI İŞTE MHP KULİSLERİ Afyonkarahisar 5 Millet Vekili Seçecek Afy Döğerliler Derneği Cuma Toplantılarına İlgi Artıyor AYAZİNİ OTOBÜSÜ DEVRİLDİ YAYLABAĞI BELEDİYESİ TERMAL BÖLGESİN DE TERMAL KUYU AÇILACAK AKP KONGRELERİ BAŞLADI BELEDİYE SAYISI AZALMALI RAMAZAN EĞLENCESİNE KAN BULAŞTI RAMAZANI ŞERİF HAYIRLAR GETİRSİN ANBARYOLUNDA HUZUR KAÇTI BAŞARIMIZ ARTIYOR TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ HAŞHAŞ ANAVATANINDA TOPLANMAYA BAŞLADI 28 TEMMUZA ERTELENDİ TARİH DOĞA ŞİFA :AFYONKARAHİSAR 16 TON İTHAL ET AFYONDA CUDİ YE ÇADIR KURACAĞIZ AFYON DÖĞERLİLER DERNG KONGRESİ YAPILDI AFYON DÖĞERLİLER DERNEĞİ KONGRESİ İSRAİLE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ-CANLI İSRAİLE TEPKİLER DEVAM EDİYOR-CANLI MHP İL BAŞKANINDAN TEPKİ KÖY GARAJI YAPIMI DEVAM EDİYOR ZEYLAND DAN 23 NİSAN ETKİNLİĞİ YAPILMADAN AÇILIŞI YAPILDI VATANDAŞ AKIN ETTİ BENZER İN YENİ GÖREVİ MİLLİ EĞİTİM İGM NİSAN AYI İKİNCİ TOPLANTISINI YAPTI BU SEFER YENDİK... 2-1 AFYONKARAHİSAR 6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR AFYONKARAHİSARIN TEK TÜP BEBEK MERKEZİ OTEL TEMELİ NİSAN AYINDA İLÇELER AZALIYOR MU? DARISI DÖĞERLİNİN BAŞINA Bayraksız KALE HAVA ALANI İHALESİ ERTELENDİ ÖZÇELİK KARARI KINADI HABERİNİZ OLSUN AFYONDA ÇEKİM YAPTI BU FABRİKAYI BİZ ALMALIYIZ Kaçak sigara operasyonu JANDARMADAN BÜYÜK BAŞARI KATİL ZANLISI YAKALANDI Çayırbağ da uyuşturucu operasyonu Yılın ilk İGM toplantısı yapıldı
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
SELEHATTİN KAYA DÖĞER HÜR HABERE KONUŞTU
Selehattin Kaya Döğer Hür Habere çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Son İçerikler
Hava Durumu
ANKET
Döğer Belediyesinin Kasası Dolumu
Belediye Yatırım Yapacak Kadar Parası var
Belediye İşyerlerini Borç İle Yapacak
Belediyenin Borç Batağındadır
Yalandan Kim Ölmüş( Başkanın yalanlarından Biri)
Sonuçlar
Son İçerikler
Copyright © 2008 - 2012 Döğer Hür Haber - Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Melkam Internet Hizmetleri
     

2

Döğerhürhaber.com

 

 

 

 

Haberler

 

BAĞLANTILAR

DÖĞER EKO HABER

Frig Vadisi.net

Frig Haber.com

Döğer Ar-ge.com

Sitene Ekle

RSS

Facebook

Twitter