Bugun...


AKP'YE YOL AÇ MHP'YE LAF AT
Yıldıray ÇİÇEK in yazısı

AKP'YE YOL  AÇ MHP'YE LAF AT
+ -

AKP'nin "Anayasa Değişikliğini" gerçekleştirmek adına geniş bir destek bulmak için başlattığı kurnaz girişimlerde kullandığı kişiler, geçtiğimiz günlerde AKP'nin aklama medyasında "Eski Ülkücü, eski MHP'li" sıfatları ile boy gösterdiler.

Bu kişiler bir bildiri yayınlayarak, AKP'nin "Anayasa Değişikliğini" rahat gerçekleştirmesi için adeta büyük bir çırpınış örneği sergilemektedirler.

AKP'nin kucağında oturup iktidara hizmetkârlık yapanların organize ettiği bildiri olayı oltasına düşenlerden ya da bizzat organize edenlerden birisi de BBP'nin eski yöneticilerinden olan Ökkeş Şendiller olmuştur.

Başta Ökkeş Şendiller olmak üzere, o bildiri olayını organize edenlerin yazılarına ve konuşmalarına bakın, bir gün olsun AKP'yi tenkit ettikleri görülmemiştir.

Mesele MHP olduğu vakit açıyorlar ağızlarını yumuyorlar gözlerini...
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, AKP'nin siyasi menfaatleri için kullanmaya çalıştığı "Eski Ülkücü-eski MHP'li" sıfatlı kişilere yönelik kullandığı "Biz, kendine eski ülkücü veya eski MHP'li diyerek, gittikleri yerin bir türlü yenisi olamayıp itibarını bile hala bu kutlu hareketin eskisi ve müsvettesi olmakla övünenlerin tuzaklarına düşemeyiz." şeklindeki İfadeler, Ökkeş Şendiller'in de içinde bulunduğu ekibe çok büyük darbe olduğu ve oyunlarını bozduğu için büyük bir huzursuzluk geçiriyorlar.

En büyük huzursuzluğu da Ökkeş Şendiller yaşıyor...

AKP'ye göz kırptığı ve selam çaktığı konuşulan Ökkeş Şendiller, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamasından sonra elmaları-armutları karıştırarak cevap yetiştirme telaşına düşmüştür.

Geçmişte yaşanan ve MHP'nin hiçbir suçunun olmadığı olayları MHP ile ilgili kılarak suçlama gerekçesi yapan Ökkeş Şendiller niçin bu kadar telaş içine girmiştir, çok merak ediyoruz doğrusu?

Ökkeş Şendiller telaş içinde verdiği cevaplar içerisinde "Sayın Bahçeli keşke bu tavrın onda birini, kendisini koruyup villalar tahsis ettiği İmralı'daki katil başına da koyabilseydi." şeklinde hem alakasız, hem basit, hem iftira olan bir açıklama yaparak, aklınca kendisini haklı çıkarmaya çalışmaktadır.

Ökkeş Şendiller kendi benzerleri gibi ya tarih bilgisinden yoksun, ya da o döneme ait gelişmeleri bilmiyor veya bile bile birilerine faydası olsun diye iftira atıyor.

MHP'nin koalisyon ortağı olmadığı, mecliste 1 tane dahi milletvekili bulunmadığı ve 56.Hükümet döneminde 16 Şubat 1999 tarihinde getirilip İmralı'ya konan (AB)(D)ullah Öcalan denen kahpeyi, nasıl İmralı'ya koyan MHP oluyor? İmralı'dan alınıp, F tipi bir cezaevine konulması için 57.Hükümet döneminde de, şimdi de sürekli çağrı da bulunan MHP nasıl onu orada bulundurmakla suçlanabilir?

(AB)(D)ullah Öcalan denen kahpeye "Sayın Öcalan" denildiğinde, onu idamdan kurtaran oylar verildiğinde, onun şimdi İmralı'da krallar gibi yaşatıldığında ve onun yol haritası ile "PKK açılımı" yapıldığında AKP'ye yönelik bir gün olsun Ökkeş Şendiller'in öfkelendiğine şahit olan var mıdır?

MHP'nin ve Sayın Devlet Bahçeli'nin duruşunu sorgulamaya kalkan Ökkeş Şendiller, kimlere destek verdiğinin farkında mıdır?

"Bizim ülkücülüğümüz iman ve yürek ülkücülüğüdür." diyen Ökkeş Şendiller'in imanı ve yüreği niçin ABD taşeronlarına, Barzani ve Talabani dostlarına, PKK'nın yol arkadaşlarına bir gün olsun milli duruş olarak yansımamaktadır.

Geçmişte verilen şanlı mücadelede emeği, çilesi olan her Ülkücü başımızın tacıdır. Ama o günlere leke getirecek davranışlar ve bugün durulan nokta çok önemlidir.

Türk milliyetçilerine ve Ülkücülere karşı düşmanlık besleyen Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında ip gibi dizilip ona yol açmaya çalışan kim olursa olsun bu kimliği asla kullanamaz. İnsanları aptal yerine koyup "Biz sadece 12 Eylül zulmüne ve onun hazırladığı Anayasa'ya karşı ülkücü tavrı ortaya koyup, sivil bir Anayasa talebinde bulunduk." diyerek, "AKP Anayasası" oluşturmaya çalışanlara destek vermek, bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Kenan Evren'e her yerde sahip çıkan AKP iktidarıdır. AKP'nin "12 Eylül'ün sorumlularından hesap soracağız" propagandası sahtedir, aldatmacadır.

Sadece "eski Ülkücü ve MHP'lilerin" kullanımında onlara meşru bir zemin kazandırmak adına siyasi tezgâhıdır.

Türk-İslam ülküsüne gönül vermiş bir ülkücünün AKP'ye hizmet etmesi, ona yol açmaya çalışması mümkün müdür?

Ökkeş Şendiller bu oyunu neden görmek istememektedir?

MHP'ye yönelik sergilediği tavrın yüzde birini neden AKP'ye göstermemektedir? AKP'den beklentisi nedir?

MHP'ye her fırsatta ağır ifadelerle saldıran Ökkeş Şendiller'in bu son açıklamaları da bu beklentinin bir temel hazırlığı mıdır?

Bunların hepsini zaman gösterecektir.

AKP'nin aklama aracı Zaman Gazetesi'nde yayınlanan manşette zaten bunun ön belirtileridir.


 


Yıldıray Çiçek / Ortadoğu


 




Bu haber 2290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI