Bugun...


BUYURUN CENAZE NAMAZINA
NEVZAT LALELİ YAZIYOR:BUYURUN CENAZE NAMAZINA

BUYURUN CENAZE NAMAZINA
+ -

Nereden geldiği belli olmayan bir takım istekler, bir de bakıyorsunuz kanunlaşıyor .


NEVZAT LALELİ    Nereye gidiyoruz yazı serisi


BUYURUN CENAZE NAMAZINA


Nereden geldiği belli olmayan bir takım istekler, bir de bakıyorsunuz kanunlaşıyor ve 70 milyon insanı bağlayan hükümler manzumesi oluveriyor. Bunların meclisteki müzakereleri ise göstermelik bir iki konuşma ile geçiştiriliyor. Ama sıra oylamaya gelince bir de bakıyorsunuz iktidarı ve birçoğu da muhalefeti “evet” demekle kanun kabul ediliveriyor.
Geçen dönem bu konuyu kendime dert edindim ve bir gün meclise gittim. Bir milletvekili arkadaşımla görüştüm. Kendisine; “Allah’ınızı severseniz, siz bu çıkardığınız yasaları iyice inceliyor musunuz? Bunların birçoğu uygulamada milletimizin aleyhine hükümler barındırıyor” dediğim zaman o arkadaşım;
“Bizim kanunları incelemek ve ona göre leyh ve aleyhinde konuşma yapmak gibi bir lüksümüz yoktur. Bize; “Bu yasa hakkında gurup kararı vardır ve bunu meclisten geçireceğiz derler. Biz de oyumuzu o şekilde kullanırız(!)” cevabını almıştım.
Bundan önce hakkında, “Tohumculuk yok edildi, Tohumculukta korkunç boyutlar ve Ari ırk yaratma projesi” adında üç makale yazdığım, “Tohumculuk kanunu” ile yine hakkında “Yeni bir Vatikan mı?” diye yazdığım yeni vakıflar kanunu tam bu tespit ettiğim şekilde gelişmiş ve meclisten geçmişlerdir.
Milli gençlik vakfı gibi ülkemizin ve dünyanın en büyük ve milli bir genlik kuruluşu yasalara azami uygun çalıştığı halde ayak oyunlarıyla kapatılmış, bütün malları hazineye aktarılmıştır. Yapılan bu haksızlığın düzeltmeye çalışılması gerekirken, Yeni Vakıflar kanunu ile ise “Fener Rum Patrikhanesine” büyük yetkiler ve imkânlar verilmiştir. Patrikhane; şimdi “Fener Rum devletini” ilan etmek için zaman ve fırsat kollamaktadır.
YA TOHUMCULUK KANUNU
Tohumculuk kanunu 31.10.2006 da 5553 numaralı kanun olarak kabul edilmiş Resmi gazetenin de 26 340 sayısında 08.11.2006 tarihinde yayınlanmıştır.

Yerli ve milli tohumculuğumuzun kökünü kurutan, tohum almak için çok uluslu şirketlerin (hepsi İsrailli) kapısına bizi bağlayan ve DNA’sı ile oynanmış (hücre yapısı bozulmuş) tohumlarını her ekim ve dikim mevsiminde yeniden almaya mecbur olduğumuz kısır tohumlarla bizleri baş başa bırakmaktadır.
İş bununla da kalmamakta, bu tohumlarla üretilen meyve ve sebzeleri yiyenlerin kendilerinin de gün geçtikçe kısırlaşma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadırlar.
Nasıl oluyor da bir ülke bir tek kurşun atmadan böylesine işgal edilmiş bir ülke manzarası arz edebilmektedir?
Yukarıda tarih ve sayılarını verdiğim bu kanun, 2011 yılının haziran ayında yani 12 Haziran seçimlerinden sonra uygulanmaya başlayacaktır.
Ancak, bu "kanun"da neler yazdığına geçmeden önce, size bir başka iki kanundan söz edeceğim. Bunlardan birincisi, ABD'nin, Irak'ı işgal ettikten hemen sonra çıkarttığı "Tohum Yasası"... Bu yasa ile "çokuluslu şirketler" Irak'ın tohum üretim piyasasına egemen olurlar...
Oysa bir ülkenin bitki örtüsünün biyolojik çeşitliliği ve bu çeşitliliğin güvenliği, o ülkenin geleceğidir. Ve egemenlik haklarının içinde yer almaktadır...
Bu gün dünya da tohumculuğunu elinde bulunduran 6 büyük tekel vardır. Bunlar; Novartis, Monsanto, Cargill, Dupont, ADN ve Bayer isimli şirketleridir. Bu firmaların Türkiye'deki tohumculuk firmalarıyla hisse bazında veya bayilik yoluyla kurdukları ortaklıkları bulunmaktadır
İkinci yasa ise Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında çıkartılan (1925 yılında) bir kanundur. Kanun numarası: 682/ Kabulü: 2.12.1925/ R. Gazete numarası: 244/ R.G. Tarihi:14.12.1925 - Kanun adı: Her nevi fidan ve tohumların meccanen (açıkça) tevzii (dağıtımı) ve Devletin uhdesinde (kontrolünde) bulunan arazinin fidanlık ihdası (yapılması) için Ziraat vekâletine (Bakanlığına) ve idarei hususiyelere (ilgili Genel müdürlüklere) bila bedel (ücretsiz) teffizi (verilmesi) hakkında kanundur.


NEVZAT LALELİ/AFYONHABER





Bu haber 3716 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI