Afyonkarahisar'da tarihi bir binanın restore edilerek düzenlenen Butik Otel açılışına katılan Bakan Günay, Semazen gösterilerini ilgiyle izledi. Semazen gösterilerinin ardından bazı vatandaşların alkışlamaya çalışmasına değinen Bakan Günay, şunları söyledi: 'Sema ve semah gösterileri, bir eğlence tesisi içinde, el çırpılarak, eğlenceye dönüştürülerek, icra edilemez ve icranın sonunda da bu tür şeyler yapılamaz, el çırpılmaz. Ama bir ibadet de değildir. İbadetin ne olduğu bellidir. Bizim inancımıza göre, mistik duygular içinde ruhun ve bedenin coşkuya gelmesidir. Onun ifadesidir. Onu başarıyla icra edenler, ister yürekten, ister elden, ister deruni, ister zahiri bir şekilde alkışlanabilirler. Takdiri, bir şekilde ifade etmek gerekir. Ben, o yüzden buradan sessizce giden arkadaşlarımızı coşkuyla alkışlamak istiyorum.''
Afyokarahisar'ın yeni termal sahalarında planlamaya gidildiğini belirten Bakan Günay, yakın gelecekte, Afyonkarahisar'ı yeni termal tesis alanlarına ve yeni yatırımlara kavuşturmaya çalışacaklarını ifade etti.
Akşam saatlerinde Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Halil Aydoğan ve Sait Açba ve kalabalık bir gurup eşliğinde Kasabamıza gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Arog filminin çekildiği memeç kayalıklarını ve frig eserlerini gezdi.Döğer Kervansarayı da gezen bakan Günay kervansaray içerisindeki sonradan yapılan beton sıvaların sökülmesini istedi. Kervansaraydaki restorasyonu beyenmeğen bakan Günay yapılan resterosyanda bir çok hatalar buldu.
Kasabamızda ki gezi sırasında AKP Milletvekili Sait AŞBA, Hasan hüseyin AYTAR'ın sorusu ile karşılaştı.H Hüseyin AYTAR Aait AŞBA'ya ne olacak bu türkiyenin hali diye sitem etti.Hazan Hüsseyin AYTAR'ın bu sorusu cevapsız kaldı.Bakan Günay' ın Kasabamıza gelişi sırasında kesilmek istenilen kurbanın kesilmesini istemedi.




|