Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Gazeteler

Genel Editör
BAHATTİN ULU
İDRAKİMİZ YANMASIN
ALPEREN AKAR
Yazıklar Olsun
Yazarlarımız
DÖĞER HÜR HABER
Döğer Hür Haber'den
M. Merve KAZAL
Değerli Olan İçindeki.......
RESÜL GÜLER
SEVGİ
HASAN HÜSEYİN KURT
STRES
KENAN YILMAZ
İletişim Danışmanı Terzi Gibidir
Bekteş TAYLAN
KADER BU BÖYLE
Gonul Pınarı
Zina Hakkında Söz bırakmayacak açık hükümler
PageRank Checker
İSLAM’IN İNSAN SAĞLIĞINA VERDİĞİ ÖNEM
Yüce Allah’ın imandan sonra insanlara verdiği en büyük ve en değerli nimetlerden biride sağlıktır. Çünkü sağlıksız hayatın ne tadı, ne de bir anlamı vardır.
2009-04-03 - 06:07



İSLAM'IN İNSAN SAĞLIĞINA VERDİĞİ ÖNEM


 



Muhterem Müminler!


Yüce Allah’ın imandan sonra insanlara verdiği en büyük ve en değerli nimetlerden biride sağlıktır. Çünkü sağlıksız hayatın ne tadı, ne de bir anlamı vardır. Kuranı Kerim’de ve Peygamberimizin sünnetinde hayatın ve sağlığın, Cenab-ı Hakkın en büyük emanet ve nimeti olduğu belirtilerek,  bunların korunması emredilmiştir. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadislerinde şöyle buyurur: “İki nimet vardır ki, insanların çoğu bunlar hususunda aldanmıştır: (Bunlar) sıhhat ve boş vakittir.”(1)


 


 


Muhterem Müminler!


Sağlığımızı korumanın iki yönü vardır. Birincisi tedbir, ikincisi de tedavidir. Bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak, her türlü temizlik kurallarına azami şekilde dikkat etmek; her vesile ile ellerimizi sabunla yıkamak, dengeli beslenmek önemli olduğu gibi dinimizin haram saydığı ve doktorların zararlı gördüğü bütün içecek ve yiyeceklerden uzak durmak da tedbirdir.


Bütün tedbirlerimize rağmen hastalık gelirse , şifa bulmak için gereğini yapmak ise tedavidir. Fakat unutulmamalıdır ki, şifayı yalnızca Allah verir. Doktorlar ve ilaçlar sadece bir vesiledir.Allah dilemedikten sonra kimse iyi edemez.Kur'an'da tevhid hakikatinin de en güzel şekilde ifade edildiği yerlerden birinde Hz.İbrahim (as) inanmayanlara şöyle hitap etmektedir:


O’dur beni yaratan ve hayat imkânlarını veren, maddeten ve mânen yol gösteren. O’dur beni doyuran, O’dur beni içiren. Hastalandığımda O’dur bana şifa veren. O’dur beni öldürecek ve sonra da diriltecek olan.”(2)



 


Muhterem Müslümanlar!


Dünya hayatımızda Yüce Rabbimize daha iyi ibadet edebilmek ve kıyamet günündeki hesabımızı kolay verebilmek için sağlığımızı korumalıyız. Başkasına muhtaç olmadan yaşayabilmek, hatta başkalarına yararlı olabilmek için sağlığımızı korumak zorundayız. Bu sebeple koruyucu hekimlik dediğimiz hastalıktan önce alınacak tedbirler çok önemlidir. Tıb ilminin üstadlarından İbn-i Sina da koruyucu hekimlik adına önemli bir tespitte bulunarak şöyle söyler: Tıp ilmini iki satırla topluyorum. Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört beş saat kadar daha yeme. Şifa hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin miktarı ye, nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, yemek üstüne yemek yemektir.




Kaynak: AFYON İL MÜFTÜLÜĞÜ Bu haber  488  kere okundu
YORUMLAR
Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler
MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ ZİYARETİN ÖNEMİ MEVLANA’YA GÖRE NAMAZ KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜBAREK OLSUN DUA EDEN SEVGİLİ KULDUR Mevlid Kandili mübarek olsun Bayanlara Yönelik Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu UMRE KAYITLARI BASLIYOR İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI Temmuz ayı Personel Toplantısı yapıldı BU GECE MİRAÇ KANDİLİ SONUNDA BU DA OLDU KUTLU DOĞUM HAFTASI YARIŞMALARI Müminlerin Dostları kimlerdir RAMAZAN FESTİVAL AYI DEĞİLDİR CENNETTE REYYAN KAPISI HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÜMRESİ ZAMANI BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN. İMAMI GAZALİNİN DEĞERLİ NASİHATLERİNDEN MİRAC KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN YARIN MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİ REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BÖYLE BİR İNSAN TANIDINIZ MI? KUTLU DOĞUM HAFTAMIZ MÜBAREK OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN YARIN MEVLİD KANDİLİ UMRE KAYITLARI DEVAM EDİYOR KIRK HATİMLİ ŞİFALI AŞURE CUMA HUTBESİ-YALAN VE İFTİRANIN KÖTÜLÜĞÜ KADİR GECESİ CUMA HUTBESİ-KADİR GECESİ ORUÇ REHBERİ Oruç İbadetinin Önemi-CUMA HUTBESİ Ramazan-ı Şerif ve Oruç TERAVİH NAMAZI-VİDEO RAMAZAN ÖNERİLERİ İLK TERAVİH BU GÜN Ramazan Ayına Hazırlık Doğal Hayatı Korumak Berat Kandiliniz mübarek olsun BERAT KANDİLİ/CUMA HUTBESİ İşyerinde ve Tarlada Kul Hakkına Riayet(cuma hutbesi) MİRAÇ KANDİLİ (CUMA HUTBESİ) Hakyolunu buldu REGAİP KANDİLİNİZİ KUTLARIZ ÜÇ AYLAR (CUMA HUTBESİ) İSLAM DA TEMİZLĞE VERİLEN ÖNEM(CUMA HUTBESİ)
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
SELEHATTİN KAYA DÖĞER HÜR HABERE KONUŞTU
Selehattin Kaya Döğer Hür Habere çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Son İçerikler
Hava Durumu
ANKET
Döğer Belediyesinin Kasası Dolumu
Belediye Yatırım Yapacak Kadar Parası var
Belediye İşyerlerini Borç İle Yapacak
Belediyenin Borç Batağındadır
Yalandan Kim Ölmüş( Başkanın yalanlarından Biri)
Sonuçlar
Son İçerikler
Copyright © 2008 - 2012 Döğer Hür Haber - Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Melkam Internet Hizmetleri
     

2

Döğerhürhaber.com

 

 

 

 

Haberler

 

BAĞLANTILAR

DÖĞER EKO HABER

Frig Vadisi.net

Frig Haber.com

Döğer Ar-ge.com

Sitene Ekle

RSS

Facebook

Twitter