Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
24 Mayıs 2012 Perşembe
Gazeteler

Genel Editör
BAHATTİN ULU
İDRAKİMİZ YANMASIN
ALPEREN AKAR
Yazıklar Olsun
Yazarlarımız
DÖĞER HÜR HABER
Döğer Hür Haber'den
M. Merve KAZAL
Değerli Olan İçindeki.......
RESÜL GÜLER
SEVGİ
HASAN HÜSEYİN KURT
STRES
KENAN YILMAZ
İletişim Danışmanı Terzi Gibidir
Bekteş TAYLAN
KADER BU BÖYLE
Gonul Pınarı
Zina Hakkında Söz bırakmayacak açık hükümler
PageRank Checker
ALLAH BUNLARA AKIL FİKİR VERSİN
Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar da bulunan Oktay Vural, İkbal Termal Otel de basın toplantısı düzenledi.
2010-03-07 - 16:19

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mersin'de Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Kadın Kolları üyesi bir grubun çarşaf yırtmasının kabul edilemez bir hareket olduğunu söyledi.

Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar'da bulunan Oktay Vural, İkbal Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Vural, Mersin'de çarşaf yırtarak eylem yapan CHP Kadın Kolları üyelerine, "Allah akıl, fikir versin." dedi.

Başörtüsü üzerinden siyaset üretmenin doğru olmadığının altını çizen Vural, "Milletimizin kılık, kıyafetine karışmayın kardeşim. Bunun üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Bu işte tahterevalli siyasetin bir ucudur. İşte MHP bu konuda ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarıyor. MHP olarak biz bunun bir uzlaşma ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorduk. Ama gerçekten bu tahterevallinin bir ucunda AK Parti bir tarafında da CHP var. Bununla oyun oynuyorlar Türkiye üzerinde. Bu oyunları MHP bozduğu için ikisi de MHP'yi istemiyor. MHP'den ve Devlet Bahçeli'den korkuyorlar. 'Ya bunlar gelirse acaba ne olur' diye. Ama biz MHP olarak bu oynanan oyunların farkındayız." diye konuştu.

Bu bakımdan o yapılan davranışın çirkin bir hareket olduğunu vurgulayan Vural, "Kabul edilemez bir hareketti. Bu konuda açıkçası insanlarımızın, hanımlarımızın üzerinden siyaset ürütmek, onların kılık kıyafeti üzerinden siyaset üretmek çağdaş Türkiye'ye yakıştığı kanaatinde değilim." ifadesini kullandı.

Vural, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylar yüzünden maçın tatil edilmesiyle ilgili olarak da çok yanlış olduğunu söyledi.

Diyarbakırlı olan Vural, kendisinin de Diyarbakır'da spor yaptığını, kulüplerde futbol oynadığını ama bu yaşananların çok üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Çok yüksek seviyede gerilimli geçeceği bilinen bir maçın, bu kadar gerilimli geçeceği halde ne gibi tedbirler alındığını merak ettiğini dile getiren Vural, "Bu taşlar nasıl girdi oraya? Kontrol edilmedi mi? Böyle bir şey olur mu? Madem yüksek gerilimli bir maç, tansiyonu düşürecek başka tedbirler alınmaz mıydı? Böyle bakıldığı zaman orada açıkçası maalesef bu tip tepkilere zemin hazırlayacak bir ortam oluşmuştur. Burada güvenlik zafiyetimi, öngörüsüzlük mü var? Bunun açıklanması, açığa çıkması gerekir." şeklinde konuştu.

Futbolun artık futbol ve spor olması gerektiğini belirten Vural, şunları söyledi: "Yani maç devam etseydi belki orada Diyarbakırspor, Bursaspor'u yenecekti. Kümede kalıp mücadele edecekti. Maalesef çok vahim olaylar tecelli etti. O taşlar nasıl girdi oraya. Önceden mi konmuştu, nereden konmuştu? Niye tedbir alınmaz, niye böyle bir sonuç oluşur. Bunları sormak bizim hakkımız. Bursaspor maçına Azerbaycan bayrağının alınmaması için güvenlik toplantıları yapan Hükümet, böyle bir maçta taşların içeriye girmemesini nasıl sağlayamamıştır, neden sağlayamamıştır anlamak çok zor."

Spor ve şiddetin sadece Diyarbakır'da olmadığını dile getiren Vural, Türkiye'nin her yerinde spor karşılaşmalarının şiddet arenası haline dönüştüğünü savundu.
Birçok yerde amatörde kümeden tutun büyük maçlara kadar şiddet yaşandığını aktaran Vural, "Toplumda, toplumsam sosyal bir cinnet hali var. Bu sosyal cinnet hali toplumun her yerine sirayet etmiş durumda. Spor karşılaşmalarından tutun her yere kadar bu sosyal cinnet hali devam etmektedir. Dolayısıyla bu aslında Türkiye'de gerilimin ne kadar yüksek boyutta olduğunu ortaya koymaktadır. Bu kadar önemli bir maç. Sonuç maç yarıda kalıyor. Tablo bu." açıklamasını yaptı.




Kaynak: M SERHAT BENZER Bu haber  242  kere okundu
YORUMLAR
Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler
MHP DÖĞER TEŞKİLATINDAN DUYURU ŞENEL’DEN BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ MHP HEYETİ VALİ’Yİ ZİYARET ETTİ AV.FATİH BEDER AKP İL YÖNETİMİNDE YENİ HASTANENİN HALİ İÇLER ACISI BAHÇELİ VE YILMAZ’I ZİYARET ETTİLER AZİZ ASLAN GÖREVİ DEVRALDI MHPDE İKİNCİ AZİZ ASLAN DÖNEMİ SELEHATTİN KAYA DÖĞER HÜR HABERE KONUŞTU MHP DEN BİRLİK MESAJI TÜRK’ÜN SON BAŞBUĞU BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ ANILIYOR Aziz ASLAN MHP İl Başkanlığına Adaylığına Destek MHP’DEN SİYASET DERSİ DARISI DİĞER PARTİLERİMİZE!.. MHP, Televizyon Kurdu AKP Merkez İlçeye Atama Yapıldı İHSANİYE MHP İLÇE KONGRESİ YAPILDI LOKMAN EKİCİ DEDİKODULARI KINIYORUM TEŞEKKÜRLER İHSANİYE MİLLİYETCİ HAREKET PARTİSİ İLÇE KONGRESİ YILMAZ DAN KIYAK EMEKLİLİĞE RET OYU Vekiller için gece yarısı zam operasyonu AĞIRALİOĞLU Gazlıgöl de iftar veriyor KEMALETTİN YILMAZ İHSANİYE Yİ ZİYARET ETTİ ERDOĞAN EROĞLU İÇİN BAKANLIK KURUYOR İŞTE MECLİS’İN YENİ VEKİLLERİ Millet MHP siz siyaset senaryosunu bozdu Canlı yayında zor anlar KEPEKÇİ:ZİNAYI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARTTILAR En büyük hayali: Eyalet sistemi! EROĞLU'NA TEPKİ: BAYRAKLAR YAKILDI KADİR ÇALIŞICI KASABAMIZI ZİYARET ETTİ Destek iddiası Baba’yı kızdırdı BOP’la Sırat’ta kalırsın Çiftçilerin umudu Haydar Baş ın Projelerinde AKP DÜŞÜŞTE MHP YÜKSELİŞTE-VİDEO PAMUKOĞLU KİMİ TEHDİT ETTİ TARIM KESİMİ BAYRAM EDECEK Dünya kadar kaynağımız var Simav’da AKP minibüsüyle KIZILAY yardımı BAHÇELİ PAZARTESİ AFYON’DA AKP Afyonda meydanları memurlarla doldurdu Yılmaz, İhsaniye’de bakan gibi karşılandı Toptaş, Döğer ve Akören’de halkla buluştu MHP Adayı Kemalettin YILMAZ Döğerde KADİR ÇALIŞICI İHSANİYE Yİ ZİYARET ETTİ Sen şereften ne anlarsın Erdoğan!.. Erdoğan ın seçim beyannamesi İMRALI’YLA GÖRÜŞÜYORUZ
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
RANTÇILAR İSTEDİ AKP İLÇE BAŞKANI OLDU
SELEHATTİN KAYA DÖĞER HÜR HABERE KONUŞTU
Selehattin Kaya Döğer Hür Habere çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Son İçerikler
Hava Durumu
ANKET
Döğer Belediyesinin Kasası Dolumu
Belediye Yatırım Yapacak Kadar Parası var
Belediye İşyerlerini Borç İle Yapacak
Belediyenin Borç Batağındadır
Yalandan Kim Ölmüş( Başkanın yalanlarından Biri)
Sonuçlar
Son İçerikler
Copyright © 2008 - 2012 Döğer Hür Haber - Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Melkam Internet Hizmetleri
     

2

Döğerhürhaber.com

 

 

 

 

Haberler

 

BAĞLANTILAR

DÖĞER EKO HABER

Frig Vadisi.net

Frig Haber.com

Döğer Ar-ge.com

Sitene Ekle

RSS

Facebook

Twitter