Bugun...


Av. Fatih BEDER AK Parti 1.Olağanüstü Genel Kurulunu Değerlendirdi
Av. Fatih BEDER AK Parti 1.Olağanüstü Genel Kurulunu Değerlendirdi

Av. Fatih BEDER AK Parti 1.Olağanüstü Genel Kurulunu Değerlendirdi
+ -

  Ak Parti Afyonkarahisar İl Yönetim kurulu Üyesi  Av. Fatih BEDER AK Parti 1.Olağanüstü Genel Kurulunu Değerlendirdi 


  1.OLAĞANÜSTÜ KONGRESİNDE HEM COŞKU HEM HÜZÜN VARDI


          Bilindiği üzere, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonucunda ikinci tura gerek kalmaksızın %52 oyla Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN halkımızın yüksek teveccühleriyle Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti.  Ardından 27 Ağustos 2014 tarihinde partimizin 1.Olağanüstü Kongresinin yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu.  Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda yapılan kongremize Afyonkarahisar İl Teşkilatı olarak tam 12 otobüsle yoğun bir katılım sağladık.  Sabahın erken saatlerinde Türkiyenin her tarafından partililerimiz  akın akın otobüslerle Ankaraya geldiler.  İlginin bu denli yoğun olmasından dolayı kongreye katılmak isteyen partililerimizin yarıya yakını maalesef salona girememiş ve kongreyi dışarıya kurulmuş olan dev ekranlardan takip etmişlerdir. 


                        Sabah saat 10:00 da başlaması gereken kongre Sayın Genel Başkanımızın salon dışında bekleyen binlerce partilimize bir selamlama konuşması yaparak içeriye girmesi nedeniyle yaklaşık yarım saatlik bir gecikmeyle saat 10:30 da başladı.  Ak Partiye gönül vermiş olan tüm partililerin yüzlerinde, partimizin hamisi, kurucu  genel başkanı olan ve kendi deyimiyle Ak Partiyi dört evladından sonra 5. bir evladı olarak gördüğünü belirten Sayın Genel Başkanımızın partinin genel başkanlığından ayrılacak olmasından kaynaklanan bir hüzün vardı. Ancak aynı zamanda Sayın Genel Başkanımızın Türkiye Cumhuriyetinin halk tarafından seçilmiş  ilk Cumhurbaşkanı olması ve partimizden ayrılış sebebinin Cumhurbaşkanlığı gibi son derece önemli,  şerefli ve  hayati önem arzeden bir makama geçmek gayesiyle olması nedeniyle  her partilimizde ayrı ve tarif edilmez bir gurur, her parti mensubuna  nasip olmayacak bir mutluluk vardı.  Yani çok değişik duyguları bir arada yaşadık. Kimi zaman üzülüp duygulandık, ağladık, kimi zaman da çoşkuyla şarkılar, marşlar söyledik, sevindik.


                        Sayın Genel Başkanımızın konuşmalarından sonra kürsüye geçen yeni genel başkanımız Prof.Dr.Ahmet DAVUTOĞLU nun herkes tarafından merakla beklenen konuşması ise gerçekten izleyenleri mest etti.  Partimizin üst kurullarınca uzun araştırmalar sonucunda  ismi üzerinde karar kılınan  Sayın DAVUTOĞLU  nun ne denli doğru ve yerinde bir tercih olduğunu tüm dava arkadaşlarımız bir kez daha anlamış oldular.   Beklentileri fazlasıyla karşılayacak nitelikte ve çoşkulu konuşması tüm kamuoyu tarafından takdirle karşılanan Sayın Genel Başkanımız,  kongremize katılan 1382  delegenin  oyuyla  Adalet ve Kalkınma Partisinin  2.Genel Başkanı olarak seçildi.   


                        KONGRE'DE VATANDAŞLAR İÇİN HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ


81 ilden Ankara'ya otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde bekleyen vatandaşlara kumanya ve su servisi yapıldı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu. Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı.

Salon etrafında bulunan vatandaşların rahat etmesi için her şeyi düşünüldüğü kongrede, çay servisi sağlayan Tır getirilirken, bunun yanında seyyar tuvaletler kuruldu. Çadırda bekleyenler için özel oluşturulmuş su buharı veren cihazlarla vatandaşlar serinledi.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.


BİN 20 OTOBÜSLE 40 BİN KİŞİ GELDİ

13 yıldır, iktidarı elinde bulunduran partimiz, 4 olağan kongre ve 9 kazanılan seçimin ardından 1. olağanüstü kongresini düzenledi. 

AK Parti olağanüstü kongresi bugüne kadar gerçekleştirilecek kongrelerden çok farklı bir kongre oldu. Salonda partimizi zirveye taşıyan eski sloganlar ile yeni döneme ait sloganlar bir arada yer aldı. Yine yeni dönem için özel bestelenen şarkı ile geçmişte adeta marş haline gelmiş AK Parti şarkıları birlikte çaldı.

Partimiz, kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana 3 genel seçim, 3 yerel seçim ve 1 milletvekili ara seçimine katıldı, 2 referandumda da taraf oldu. Ve katıldığı tüm bu seçimlerden ve referandumlardan yüce Türk milletinin desteğiyle her zaman alnının akıyla ve başı dik  1.parti olarak ayrılmayı başarmıştır.


KURUCU GENEL BAŞKANIMIZ ÇANKAYA KÖŞKÜNDE...


Partimizin dün yapılan  1.Olağanüstü Kongresinin ardından bugün Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Çankaya Köşkünde yapılan devlet töreniyle birlikte seçilmiş olduğu bu kutsal görevi Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL'den devralmış ve Türk siyasi hareketinde daha önce emsali görülmemiş yepyeni bir döneme girilmiş oldu.  Bizler inanıyoruz ki, bundan sonra ülkemizin hızlı ve kararlı yükselişi sürecek ve bölgesindeki lider ülke olma konumunu dünyada da lider bir ülke olarak devam ettirecektir.  Ak Parti ailesi olarak gerek Sayın Genel Başkanımız Ahmet DAVUTOĞLU na ve gerekse Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN a olan güvenimiz, desteğimiz ve inancımız tamdır.  Bu yeni dönemin başta şehrimiz ve milletimiz olmak üzere, gerek Türki Cumhuriyetlerde yaşayan kardeşlerimiz için gerekse diğer tüm  dünya Müslümanları için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah tan dileriz. 




 





Bu haber 1628 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI