Bugun...


AHMET ULU SORULARIMIZI CEVAPLADI
Döğer Belediye başkanı Ahmet Ulu tarafından kasabamıza getirilen Bankamatik hakkında engellemelere rağmen ifadesi kullanıldığı ve bu hizmetin kimler tarafından engellediğinin açıklanmasını istemiştik.

AHMET ULU SORULARIMIZI CEVAPLADI
+ -

4 Ağustos 2014 tarihinde yayınladığımız BÖYLE BÜYÜK BİR HİZMETİ KİM ENGELLİYOR başlıklı haberimizde Döğer Belediye başkanı Ahmet Ulu tarafından kasabamıza  getirilen Bankamatik hakkında engellemelere rağmen ifadesi kullanıldığı ve bu hizmetin kimler tarafından engellediğinin açıklanmasını istemiştik.



29 agustos 2014 tarihinde Cuma namazı sonrası Döğer Belediye Başkanı Ahmet Ulu ile sohbet etme imkanımız oldu.  Ahmet Ulu  yapmış olduğumuz haber için işlerinin yoğunluğundan dolayı dönemediğini belirtti.


Ulu Haberimiz için yaptığı açıklamada göreve geldiğimiz zaman ilk iş olarak kasabamıza Bankamatik getirilmesi için Belediye Meclis üyelerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık. 2 ay süren çalışmalarımız sonrasında ziraat bankası ile protokol imzaladık. Bize verilen bilgide ilk önce Bankamatiğin kasabamıza gelmesinde engel olmadığı ve bankamatiğin kasabamıza geleceğini belirttti. Ancak daha bankamatik gelmeden kasabamızda çeşitli dedikodular dolaşmaya başladı. Bankamatiği getiremezler diye.  Daha sonra olumsuz rapor hazırlanarak durdurulduğunu öğrendik. Çalışmalarımızla bankamatiği getirdik. Yıllık 1 TL  kira bedeli ile kasabamıza böyle büyük bir hizmeti getirmiş olduk.



 


Kasaba merkezinde ve kahvehanelerin önünde bulunan bankamati'ğin yeri konusunda yoğun özellikle bayanlardan yoğun şikayetler aldık. Döğer Belediye Başkanı Ahmet Ulu 'ya Bayanların oldukça rahatsız olduğunu bankamatiğin bayanlarında rahatça kullanabileceği bir yere alınması konusunda  görüşümüzü ilettik . 


 


Ulu banka yetkilileri bankamatiğin yeri konusunda iki yer önerdi. Biz eski belediye hizmet binasının önü ve ya belediye binasının önüne kurdurmayı düşündük. Banka yetkilileri ise Parkın ön tarafını gösterdi. İlk yer Kervansaray'ın silületini bozacağından dolayı orayı biz kabul etmedik. şuanki yerini gösterdik ve oraya kuruldu.


 


Kasabamızda günden güne artan kanser vakalarından dolayı arsenikli su konusunu gündeme getirdik. Hatırlanacağı gibi 2009 yılında Afyonkarahisarda 13 köyün içme sularında yüksek oranda arsenik tespit edilmiş ve ulusal gündeme kadar taşınmıştı. Geçtiğimiz yıllarda İhsaniye, Karacaahmet, Akören, Yaylabağı Ayazin gibi yerlerde içme suyu depolarına arsenik arıtma tesisi kurulmuştu. Maalesef kasabamızda bu arsenik arıtma tesisi  kurulmadı.


 


Ahmet Ulu'ya kasabamızda ölümlerin %48 nin kanser vakalarından olduğunu ve bu artışın içme suyunda ki arsenik oranının yüksekliğinden olabileceğini, bu konu hakkında çalışmalarının olup olmadığını sorduk.


Ulu son yağan şiddetli yağmurlar sonrası kasabamızın çeşitli yerlerinden su numuneleri alarak bizzat kendim Afyon, Kütahya ve Eskişehirde laboratuvarlarda tahlile götürdüm. Yapılan analizler sonucu içme sularımızda 12 mikrogram/litre çıktı. Bu oranın yüksek olduğunu doğru olmayacağını söyleyen yetkililer bizden tekrar su numunesi istedi. Su depolarından ve kasabamız değişik yerlerinden aldığımız numuneleri yeniden analiz ettirdik. Kasabamız sularında arsenik oranı bu yapılan analizlerde 6.4 mikrogram/litre arsenik oranı çıktı. Bu değerin normal olduğu yetkililer tarafından belirtildi. İçme sularında arsenik oranının 10 mikrogram/litrenin altında olması gerekiyor' dedi.


Belediye Başkanı Ahmet Ulu son olarak kasabadaki dedikodu olaylarına dikkat çekerek hakkında çok dedikodu yapıldığını dile getirdi. Seçim zamanında para dağıtarak başkanlığı kazandığımı söylüyorlar. Bunu ispat ettikleri zaman aynı gün belediye başkanlığından istifa ederim. Seçimde sadece bir öğrencimize maddi olarak yardımda bulundum. O da bana 400 TL ye maloldu. Bunun dışındada her hangi bir  kişiye yardımda bulunmadım.  dedi. 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren kutsal topraklara gidecek olan Ulu 40 gün olmayacağını dile getirdi.  


Döğer Belediye Başkanı Ahmet Ulu bize zamanını ayırarak güzel bir sohbet gerçekleştirme imkanı bulduk.  Bize zamanını ayırdığı için sayın Ahmet Ulu ya teşekkür ediyoruz. 






Bu haber 5365 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI