Bugun...


KIZILAY HASTANESİ TEMELİ ATILDI
Temel atma törenin açılış konuşmasını 46 yıldır İhsaniye Şubesi’nde Başkanlık yapan ve ‘Kızılay Dede’ olarak bilinen Ahmet Uysal yaptı.

KIZILAY HASTANESİ TEMELİ ATILDI
+ -

Zafer Haftası Kutlama törenlerine katılmak için ilimize gelen Bakan Eroğlu ile Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali, İhsaniye İlçesinde Türk Kızılay’ı tarafından yaptırılan Kızılay Minareli Su Hastanesinin temel atma törenine ve Kızılay Minareli Su İşletmelerinin Ek Üretim Bandının açılışına katıldı.
Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak Türk Kızılay’ı tarafından yaptırılan 3 katlı ve 14 yataklı Kızılay Minareli Su Hastanesinin temel atma törenine katıldı. Temel atma törenin açılış konuşmasını 46 yıldır İhsaniye Şubesi’nde Başkanlık yapan ve ‘Kızılay Dede’ olarak bilinen Ahmet Uysal yaptı. İhsaniye İlçesine temeli atılan Mineralli Su Hastanesinin Afyonkarahisar’a ve İhsaniye İlçesine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Uysal; “Hastaneden çıkarak temel atma törenini dünya gözü ile görmek istedim. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim” dedi.

HASTANE 3273 METREKARE ALAN’A KURULUYOR
Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise, Hayatın her alanında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı İhsaniye İlçesine sağlık sorunu yaşayan vatandaşların hizmetine sunacak. T.C. Sağlık Bakanlığı İhsaniye İlçesi Türk Kızılay’ı Mineralli Su İşletmeleri Hastanesi 3273 Metre kare alan olup, 3 katlı ve 17 yataklı hastane modern sağlık donanımına sahip olacak. Laboratuar ve röntgen hizmetlerinin de sunulacağı hastanede diş hekimi ve jinekolog da görev yapacak” dedi.

“KIZILAY’IN EN BÜYÜK BAŞARILARDAN BİRİSİDİR”
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine yapımına başlanan Türk Kızılay’ı Mineralli Su Hastanesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; Türk’ün muhtaca uzanan eli olarak sadece Türkiye’de değil 144 yıldır dünyaya hizmet verdiğini söyleyerek, Kızılay tarafından minareli su tesisi olarak çalıştırılan bu tesisin çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Kızılay’ın Türkiye’de ve Dünyadaki yardımlar anlamında büyük başarılar gösterdiğini kaydederek, “Minareli su işleme tesisi de Kızılay’ın en büyük başarılardan birisidir” dedi.

“SENEDE 600 MİLYON ŞİŞEYE ULAŞACAKTIR”
Bakan Eroğlu, Kızılay Minareli Su Hastanesinin temel atma töreninin ardından Kızılay Minareli Su İşletmelerinin Ek Üretim Bandının açılışına katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılay’ı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendisine hediye edilen Afyonkarahisar Mineralli Su İşletmesinin kapasitesinin artırmaya devam ettiğini söyledi. Küçükali; “Alanında önemli bir Pazar payına sahip olan Türk Kızılay’ının ödüllü Mineralli suyunun artan talebine karşılayabilmek üzere Afyon’daki fabrikaya bir üretim bandı daha eklendi. Detaylı incelemelerin ardından Almanya’dan getirilen son teknoloji üretim bandı saatte 50.000, senede 300 milyon şişe üretim kapasitesine sahip. Ek Üretim Bandının devreye girmesi ile birlikte toplam üretim kapasitesi yüzde 46’ı artarak senede 600 milyon şişeye ulaşacaktır. Üretim kapasitesi ile Türk Kızılay’ı Afyon Mineralli Su İşletmesi, Ortadoğu ve Balkanların en büyük mineralli su farikası olması özelliğini sürdürecektir” dedi.

ŞİŞESİ BİLE BİR TANITIM
Vali Haluk İmga ise gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmasında, ilimizde bulunan doğal maden suyunun Türkiye’de ve dünyada çok tanınan bir marka olduğunu belirterek, bu başarının arkasında Kızlay’ın çok büyük payı olduğunu belirtti. Antik Çağlardan beridir ilimizde bulunan doğal maden suyunun işlenmesinin tarihinin Osmanlı Devletine kadar uzandığını belirterek, “İlimizde üretilen maden suyunu kendinden önce şisesi bile bir tanıtım ve insanlar kalitesini çok iyi biliyor” dedi.

“KIZILAY MADEN SUYUNU ÖZELLİKLE İÇİYORUM”
Maden suyu ile sodanın aynı olmadığını dile getiren Bakan Eroğlu, sodanın su içine karbondioksit gazı enjekte edilerek hazırlandığını ancak maden suyunun ise tamamen doğal olduğunu ve içerisinde insan vücuduna faydalı çok sayıda mineral barındırdığını belirtti. Ülkemizin tabii kaynaklarından birisi olam maden suyunun daha fazla geliştirilmesi ve dünyaya sunulması gerektiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Kızılay maden suyu işlenmesi anlamında ülkemizde bunu en iyi yapan kurumlardan bir tanesi” dedi. İlimizde bulunan doğal maden suyunun çok kaliteli olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Ben maden suyu içmek istediğimde satıcıdan Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu verir misin? diyorum” dedi.

GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ
Türk Kızılay’ı Mineralli Su Hastanesi temeli ile Kızılay Minareli Su İşletmelerinin Ek Üretim Bandının açılışı Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Ahmet Koca, Halil Aydoğan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar ve 46 yıldır İhsaniye Şubesi’nde Başkanlık yapan ve ‘Kızılay Dede’ olarak bilinen Ahmet Uysal protokol tarafından gerçekleşti.

Açılışın ardından Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kızılay Minareli Su İşletmelerinin Ek Üretim Bandını gezdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali Bakan Eroğlu’na içerisinde Kızılay Maden Suyu bulunan bir hediye takdim etti. (Gazete 3)





Bu haber 4199 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI