BÜTÜN MESELE SARI ÖKÜZ


Ümran ÜNLÜ YAZIYOR...
111
 
 


Aslında hepinizin bildiği bir hikayeyi masalımsı bir dille anlatmaya çalışacağım.

Bir varmış bir yokmuş...Ormanın birinde bütün hayvanlar barış içinde yaşıyormuş ama ah şu kör olası açlık yok mu!Ne dostluk bırakıyor,ne arkadaşlık.

Aslanlar ormanın kıralı olduğu halde açlıktan öleceklermiş...Maymunu yakalamaya kalksalar ağaca tırmanıp kurtuluyor...Ceylanlar çok hızlı yetişemiyorlar...Filler çok büyük cesaret edemiyorlar...Kuş uçuyor,zaten dişlerinin koğuna yetmez...Eh artık balık yakalayacak değil ya koskoca aslanlar...Hani derler ya açlık insana herşeyi yaptırır.

Kral aslan ormandaki bütün aslanlarla toplantı yapmış ve en kolay yakalayabileceklerinin öküzler olduğuna karar vermişler.

Tam dişimize göre diye düşünüp saldırmışlar öküzlere…

Öküzler hiç de aptal değil,organize olup direnmişler ve kendilerini korumuşlar.Bir olmayı başarmışlar…

Biz Atatürkçülerin olamadığı hani…

Aslanlar pes ederse açlıktan ölecek,tilkiye sormuşlar.Tilki ”Beni öküzlerin otlağının prensi yapın,size yardım edeyim”demiş.

Aslanlar  güçlü ya pek inanmamışlar ama çaresizce”peki” demişler.

Şimdi biraz kafa yorun ve ülkemizdeki tilkileri düşünün…

Tilki hemen öküzlerin yanına koşmuş”değerli öküz kardeşlerim aslında aslanlar sizi çok seviyor ama şu sarı öküz onları tahrik ediyormuş verin kurtulun”der.

Bizim saf,art niyetsiz,hinlik cinlik nedir bilmeyen Atatürkçü dostlarımız ya da hani adam sen de ben mi kurtaracağım ülkeyi diyenler,daha da beteri beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın diyenler gibi düşünüp vermişler sarı öküzü.

Aslanların karnı doyunca saldırı kesilmiş ama bir süre sonra yine acıkmışlar ve her seferinde,zayıf olanı,tombul olanı,uzun olanı derken otlaktaki öküzler iyice azalmış ve aslanlar da iyice güçlenmiş.

Birgün tilki değil doğrudan aslan gelmiş ”canım hanginizi istiyorsa onu yiyeceğim”demiş.

Geride kalan bir kaç öküz”Biz bir zamanlar ne kadar güçlüydük,ne oldu bize,nerede kaybettik bu savaşı”diye birbirlerine sorarken,başından beri olaya karşı olan ama yaşlı olduğu için kimsenin dinlemediği öküz”dedim size Sarı Öküz’ü vermeyecektik,onu verdiğimiz gün bu savaşı kaybettik”demiş.Kalan öküzler pişman ama iş işten geçmiş...

Erdal Kuyumcu; yakından tanıdığım,insancıl,merhametli,ülke aşığı ve tanıyabileceğiniz en iyi insanlardan bir tanesidir.İyi  bir tiyatro ve sinema oyuncusudur.800 dolarlık bir parçayı sattı diye tutuklandı ve 4 yıl 9 ay içeride yatacak.

Zarrab tutuklandığında ülkemdeki yöneticiler kıyametleri kopardılar.”Benim vatandaşımı haksız yere tutukluyorlar”diye.

Sonra Zarrab itirafçı olunca birden ters döndü ülkem insanı,vatan haini ilan edip malına mülküne el konuldu.

Yanlış yaptınız;Siz en başta hiç bir suçu olmadığı halde ama sizin gibi arkasına saklanacağı amcası,dayısı olmadığı için hiç umurunuzda bile olmadı Erdal Kuyumcu...O'na sahip çıkmadınız..."Ey ülkem yöneticileri! Erdal Kuyumcu vatandaşın değil miydi"

Bekleyin bunarın arkası gelecek,sırada kimler var bakalım...

Sorun ülke sorunu...Birbirimizi aşağılamayı,hakaret etmeyi bırakıp biz  olmazsak birer birer avlanıp biteceğiz...Bakın çevremizdeki ülkelere biraz düşünün...


Tarih: 08.02.2018 20:41