BABANDIR ÇİÇEK


Gamze KARA Şiir Dünyası
111
 
 


Herşey çok değişti ya da gün yüzüne çıkmıyordu da biz mi yok sanıyorduk belki de sayı azdı da şimdi sayı fazlalığıyla mı dikkatleri artık üzerine toplar oldu.Bu günümüz de  birçok mesele için geçerli olsa da ben bu yazdıklarımı kadın üzerinde toplamak istiyorum.
 
Neydi kadın şimdi ne oldu.Kadın haklarından bahsetmek istemiyorum o aşikar ama birşeyler var farklı olan.Eskiden kadın demek evin içinde ki anne demekti yine çalışırdı emekçiydi değil değil hiçbiri daha farklı sanki şimdi ki kadın profili.Örneğin kadın kadındır babandır çiçek sloganı ile neye başkaldırdıklarını anlamış değilim yani çiçeğe benzetmek tatlı dil ile okşamak becerebilenler için eskiden beri var olan bir sevgi biçimidir.
 
Niye olduğundan farklı olmak istiyor ki.Kadın anne olduğun da en güçlü yaratılmış varlıklardan biridir.Kadın hassas,nazenin bir çiçeğe benzetilen ifadede ki güzelliğiyle de gücünü korumaya devam eder.
 
Kadını ayaklarının üzerinde duran,güçlü,başarılı olmaya iterken dejenere ettik.Kadınların havası ılık bir meltem iken sert bir rüzgâra dönüştü.
Tüm çiçek besleyenler bilir ki çiçekler ilgi ile bakım ile çok güzel süsleyici renk olur koku olur hatta tamamlayıcı olur güzellik katar ortama.Sonuç olarak bütün kadınlar çiçektir ve çiçekler ilgi ister.
 
Gamze Kara
 


Tarih: 04.03.2019 23:11