İSLAMİYETİ DOĞRU TANIMAK VE ANLAMAK


Gamze KARA Şiir Dünyası
111
 
 


Bir tweet hesabında topraklarımız da suriyelilerin doğum ile sayısının artışını deniz atıyla benzer örnek gösteren bir video ile karşılaştım. Deniz atı demişken izlemenizi tavsiye ederim görülmeye değer. Neyse gelelim suriyelilere,aslında konu suriyeliler de değil ki bu konu da da elbet konuşulacak birçok şey var. Ama asıl konuşulması gereken konunun islam olduğu kanaatindeyim.
İslamın bağnazlık,yobazlık,zorbalık ya da aklımıza daha ne kadar olumsuzluk gelirse asla bağdaşmadığı gerçeğini konuşmalıyız önce. Vaktiyle İslamdan konu açıldı mı uygulayan en iyi ülkenin Türkiye olduğu konusu geçerdi. Eskiden böyle olsa bile son yıllar da bu kanaatin aynı geçerlilikte olduğunu sanmıyorum. 
 
Çok dejenerasyona uğradı herşey. Genellemeler, yaftalamalar hangi konuda olursa olsun bir hayli yıpratmakta. Din konusu her zaman sömürüye açık bir konu olmuştur. En çok buradan ekmek yedirir sahtekârlara. Çünkü her zaman inanç en çok ihtiyaç duyulan hisler arasındadır. Bununla beraber yaşıyorum diyen insanların da ne yaşadığı hayli tartışmalı. Cat Stevens İslamdan sonra değişmiş adıyla Yusuf İslam'ın bir sözü bu konuya uygun düşecektir heralde. "Ben önce İslamla değil de inanıyorum diyen insanlarla karşılaşsaydım,islam hiç de ilgimi çekip araştıracağım bir din olmazdı"...

Müslüman elinden dilinden zarar gelmeyen insandır. Bazı insanların özellikle de günümüz de  islamın gölgesine sığınıp her türlü alçaklığı gerçekleştiğini de aklımızda tutup her konu da örnek aramak yerine örnek teşkil etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Gamze Kara

 


Tarih: 21.10.2019 00:41