Bugun...
BEN DE SUSAMAM


Gamze KARA Şiir Dünyası
111
 
 
Geçtiğimiz günler de susamam adlı bir rap şarkısı çıktı ve belli bir kesim tarafından bayağı alkışlandı. Olumlu eleştiriler arasında şu tür ifadeler vardı. "Artık susamadılar"..."Türkiye'yi anlatan şarkı yapmışlar o bile 15dk sürüyor"vs. Hatta bu gençlerin duyarlı olduğuna dikkat çekiliyor. Bazı toplum konularına değiniyor ve değindikleri konular gayet güzel ama bir tuhaflık var o da şu ki tarafsız değil. 
 
Elbette herkesin kendince bir görüşü,inancı var. Elbette saygı ve kurallar dahilinde herkes tarafını belli edebilir. Lakin toplumu duyarlılığa davet etme ya da herkese hitap etme gibi bir dertleri olsaydı daha farklı olurlardı zannımca. 
Önce olumlu yerlerini ele alalım. Değindikleri konulardan biri kadına şiddet. Bu bölümü çok güzel buluyorum ben bilmem diyor hiçbir zaman başıma gelmedi,daha güzel anlatılamazdı bence. İntihar kısmı var boşluğa düşmüş bir insan için de güzel bulunabilecek nitelikte. 
Gurbetten bahseden kısmı da hoş. Gelelim yavaş yavaş dananın kuyruğunun koptuğu yerlere. Konulardan birinde hayvanlardan bahsediliyor gerçi sanırım sadece köpek seviyor o rapçı arkadaş. Çünkü ben olsam en azından evcil hayvan olarak kedi de koyardım sokak köpeği var da sokak kedisi yok mu? Hadi burada gereksiz bir yere takıldım diyelim.

Türkiye de ki gerçeklerden bahsederken ya da Türkiye de ki insanları eleştirirken kim hangi kefeye konuluyor düşündürmeye başlıyor şarkı ilerledikçe! Bir ötekileştirme rüzgârı esiyor!
Yönetimi eleştiriyorlar örneğin, eleştirsinler bunda bir sorun yok gibi gözüküyor tarafsız olsalardı elbette... Hatta gelmiş geçmiş tüm yönetimlerin iyi kötü yanlarını da hep beraber dökebiliriz masaya ama her zaman herkesi vicdanlıca ve tarafsızca eleştirelim. 
 
Hadi orada da takılınacak bir mevzu yok diyelim ama yönetimi eleştirip ucunu askere polise dokunduran bir hava var sanki!!!
Bir bölümün de trafik canavarından bahsediyor ki bu kısım da gayet güzel ve trafik kazalarına alkolün de sebep olduğundan bahsediyor ama gel gelelim başka bir bölümde ki bu bölüm başlığı en güzel ama içeriği en berbat bölüm. Diyor ki; sorgula! Neden varsın neden şu böyle neden bu böyle buraya kadar da harika elinde içki şişesi olmasa! Tam bölüm biterken son olarak uçabildiğin kadar uç diyor elinde içki şişesiyle! Elinde içki şişesi en başından beri varken bu bölümde uçabildiğin kadar uç deyip bayılmış gibi bir sonla bitince değil alkol aklıma uyuşturucu bile geliyor ve eyvah diyorum. 
Arkadaşlar siz başka bölümler de alkolün tehlikelerinden bahsetmiştiniz sorgulamak sizi doğru cevaba ulaştırmamış olsa gerek.
Eee toplumu duyarlılığa itebildiniz mi bari? Birbirine tezat düşen 15dakikalık bölümlere ayrılan şarkınızla! Kime ne öğrettiniz mesela?
Biliyor musunuz ben de bugün susmadım!  Çocuklarıma kendilerine haksızlık yapıldığında nasıl tepki vermelerini gerektiğini öğrettim ve bunu öğretmenlerine saygısızlık ukalalık yapmadan doğru kelimeleri seçerek anlatabilmelerini öğrettim. 
 
Herkes gücünün yetebildiğince değil mi sonuçta bir de yardım severlik öğrettim kızıma, beslenmesini getirmeyen yabancı uyruklu sıra arkadaşıyla paylaşmayı öğrettim. Karıncalara dahi hiç basmam zaten kaldı kediye köpeğe ya da herhangi bir canlıya zarar vermek. Çocuklarıma da uygulayarak ve söyleyerek öğretiyorum.
 

 

Elimden geldiğince herkese ve herşeye son nefesime kadar yardım etmek isterim. Umarım siz daha fazlasını yapıyorsunuzdur gençler ama şüpheliyim. Çünkü insan sevmek lazım evrensel doğruları yayabilmek için. Ötekileştirerek olacak iş değil bunlar .
İnşaallah bîtaraf olarak susmazsınız tüm gerçeklere...

 

Gamze Kara

 




YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI