Bugun...
BİZE NELER OLUYOR


Gamze KARA Şiir Dünyası
111
 
 

Geçen hafta öğretmenini bıçaklayan öğrenci haberinden sonra herkes bir an durup bize ne oluyor diye düşünmüştür sanırım. Ama bu kaç dakika kaç saat kaç gün sürdü ya da düşünenler bu konuda ne yapabilirdi, yapabileceğini yaptı mı? 


 

Eğitim sisteminin alt üst olmasından yakınıyoruz, öğretmenden yakınıyoruz,çocukların haylazlığından,ders dinlememesinden yakınıyoruz hatta aileden yakınıyoruz ama yakınmak yetmiyor. Bir bireyin yapı taşı olan ailenin dejenere oluşu konusunda ülkemizin ciddi çözümlere ihtiyacı var. Ahlâkî eğitim konusunda çok büyük eksiklik var. Farklı kültür,görüş ve inançlarla dolu insanlardan bir toplum oluşturuyoruz ama aileler bile yeterli eğitim, kültür ve uygun psikolojiye sahip olmazken nasıl olurda toplum için faydalı bireyler yetiştirebiliriz. 


 

Gün gelecek faydasını geçtim zararsız olsun yeter dememizden korkar oldum. Televizyon,tablet gibi ekran karşısında yetişen değerlerden,paylaşımdan uzak bencil bir nesil...Zaten sokaklara salsak bile sokaklar güvenli değil. Çocuklarımızı kendi görüşlerimize mahafazakarlığımıza göre yetiştirmeye çalışsak da çevre faktörünün etkisi altında kalıyoruz. Çocuklarımıza doğruyu öğretsek bile ama öyle değil böyle şeklinde bir cevapla karşılaşabiliyoruz. 


Yani anlayacağınız aile toplum düzelmeden,toplum da aile düzelmeden düzelmiyor. 
Ne demişler;
"Faydalıyı yetiştirmek gerekir.
Zararlı otlar ekilmeden çoğalır"...

Gamze Kara





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI