Bugun...
BOŞANMALARDA ERKEK MAĞDURİYETİ


Gamze KARA Şiir Dünyası
111
 
 
Aile kurumu dejenere olmuş ve boşanmalar son zamanlarda hayli artmış durumda. Nerde o eski..dediğimiz ne varsa her gün yeni bir şey ekleniyor sanki. Fakirlik mi dersiniz sanmam eskiden de vardı hatta dedelerimizin ninelerimizin çoğu görmüştür kıtlık zamanlarını. Görüş ayrılılıkları mı? Belki,eskiden dış dünyamız da ki hararetli fikirler iç dünyamız da ki insanları sarsmazdı. Aldatmalar arttı,ben merkezcilik arttı,tahammülsüzlük arttı. Herşey o kadar aşikâr yaşanmaya başladı ki alışılmışlığa dönüştü. Eskiden de vardı biz duymuyorduk görmüyorduk gibi anılan ne kadar olumsuz durum varsa bir hayli sayısı arttı. 
 
Duymak bizi daha çok dikkat etmeye yönlendirse de bir o kadar olumsuzluğu aklımıza soktu özellikle de yapılabilirliği... 
 Hadi tüm bunlar ve daha nice gerekli gereksiz sebeplerle diyelim ki boşandı çiftler... Eskiden yeterli olmayıp şimdi kanunen olumlu gözüken ama çok da sıkıntılı olan bir konu var ki o da nafaka. Çoğu kadına bağlanan,kadının maddi durumunun erkeğinden yüksek olması durumunda erkeğe de bağlanabilen nafaka, her zaman göründüğü kadar masum ve gerekli bir durum olmayabiliyor. Öyle ki insanların çeşitli hilelerinin arasına karışmış durumda. Nafakasını alırım diye evliliğe adım atanlar bile duyar olduk. 
 
Bir kadın olarak kadın haklarının gerekliliğini elbet savunmakla beraber herşeyin adaletli olmasından yanayım. Yakında erkek mağduriyetleri de boy gösterecek. Örneğin basit tahammülsüzlüklerin ya da eşit haksızlıkların neden olduğu bir boşanma sonrası erkeğin nafakaya bağlanması çok da adaletle örtüşmüyor. Böyle bir durum aile dışı ilişkilere de sebep oluyor. Erkek verdiği nafaka yüzünden başka biriyle evlenemezken kadın da aldığı nafakadan olmamak için bir başkasıyla evlenemiyor. Ya da nafaka vermemek için çalışmayan erkekler duyuyoruz.
Bu durumun adaletli,hak edene hak ettiği,ihtiyaç duyduğu şekilde düzenlenmesi taraftarıyım. Yoksa aile temellerini sarsan daha nice şaşırıp kalacağımız hadiseler duyacağımız endişesindeyim.

Gamze Kara

 




YORUMLAR

Seda Turan
10-09-2019 10:33:00

Tebrik ederim Gamze hanım sessiz sesimiz olduğunuz için. rnDevamını bekliyoruz efendim .

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI