Bugun...
DÜNYANIN EN ZOR MESLEĞİ


Gamze KARA Şiir Dünyası
111
 
 
Dünyanın en zor mesleği ne deseler ebeveynlik derim.
O da meslekten mi sayılıyormuş demeyin.Ücreti olunca  mı adı meslek oluyor.Oysa eskiden mesleğin ne demek hünerin,el becerin vs demek değil miydi hah işte ebeveynlik de bir hayat becerisi gerçi insan olmak başlı başına bir hayat becerisi ama şahsi olarak insan olmak yine kolay da yanında emanet büyüttüğün,insan aciz ise insandan da aciz bir varlığın bir bebeğin doğumundan ölümüne kadar sorumluysak dünyanın en zor mesleği ebeveynlik derim.
 
Şunu da paylaşmak istiyorum akıllı telefonlarımız bazen kelimeyi kendiliğinden ve farklı yazıyor ya ben de bir kaç satır yukarıda sorumluluk yazarken kendiliğinden zorunluluk yazdı sahiden akıllı demek ki sorumluluk ve zorunluluk ne kadar da doğru bir tespit.Zorunluluk kabul etmeyen hatta sorumluluk dahi kabul etmeyen ki çocuğuna zarar verenleri katmıyorum bile,bir kitle olsa da hakkını vermek isteyenlere ebeveynlik dünyanın en zor mesleği...
Acaba bu meseleyi dağ gibi görüp altında kalmakla ben mi abartmış oluyorum yoksa gerçekten bir insanın  kendine,topluma,ailesine hayırlı bir insan oldurma çabası hakikaten hele ki şu zaman da zor bir mesele mi.
 
Ebeveynlik üzerine birçok şeyi biliyoruzdur aslında hatta biz toplum olarak neredeyse herşeyi biliriz o yüzden birşey öğretme çabasında değilim lakin bilmek de yetmiyor yetseydi birçok şey farklı olurdu biz bilip bildiğini okuyan bir toplumuz.
 Çocuktan nerelere geldik demeyin biz nasılsak çocuk da o demiyor mu pedagoglar toplum ne ise ortaya çıkan birey de az çok o...
Şimdilik burada sonlandıralım bir sonra ki yazımda devam edeceğim.
 
Gamze Kara .

k.gamze5888@gmail.com
 




YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI