Bugun...


AHMET BENZER; GAZJET İN YÜZDE 97 Sİ KAMUNUNDUR...
AHMET BENZER; AFJET İN YÜZDE 90 I KAMUYSA, GAZJET İN YÜZDE 97 Sİ KAMUNUNDUR...

AHMET BENZER; GAZJET İN YÜZDE 97 Sİ KAMUNUNDUR...
+ -

il Genel Meclisi Şubat ayı toplantısı ilk oturumunda konu tabir-i caizse, AFJET ile GAZJET, İMİT arasındaki farktı. Konu Çay İl Genel Meclisi Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı İsa Çağa'nın gündemin üçüncü maddesi olan 'Afyonkarahisar İlhaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl Kasabası sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerine, 50 metre çapındaki alan içerisinde yeniden sontaj yapılabilmesi için, Gazlıgöl Belediye Başkanlığına mülkiyet izni verilmesi konusu hakkında söz almasıyla başladı. Çağa toplantıda söz alarak; 
      “Bizim burada satmak istediğimiz bir yer var orada. Galiba burası da bizim satmak istediğimiz yerin içerisinde oluyor. İstenen yer bizim satacağımız alana ve fiyatına etki ediyor mu etmiyor mu bunun araştırılmasını istiyoruz ve il genel meclisindeki arkadaşlarımızında orayı gidip görmesini talep ediyoruz. Biz burayı verdiğimiz zaman belediyeye o alanın değeri otomatikman yüzde 50 düşer” demesi üzerine Meclis Başkanı  Salih Sel şunları söyledi; “Burayla ilgili konular uzun zamandır basının gündeminde yer alıyor. Maalesef elimizde bir örnek var. Tıkır tıkır işleyen, çalışan bir örnek var. Bu örnekte kimler ortak, yüzde 60 özel idare, yüzde 30 belediye ortak. Yani yüzde 90'ı zaten kamunun elinde. Şimdi biz tutuyoruz, birileri dernek kurmuş, bu derneklere biz bunu verelim diye çalışıyoruz” dedi.


“3-5 DEVREMÜLKÇÜYE BIRAKIRSANIZ BURANIN HAYRINI GÖRÜN”



Başkan Salih Sel konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim bu güne kadar uzatmamızın sebebi ne? Burası için sağlıklı bir karar verebilmek. Sağlıklı bir karar verebilmek için uzun yıllardır söylediğimiz birşey var, burası AFJET'e benzer bir uygulamayla çözülsün. Nasıl Afyonkarahisar Belediyesi Afyonkarahisar'ın içme suyu hattını çekiyor, herkesin önüne vanasını bırakıyor, herkes o vanadan evine suyu çekiyor ve kullandığı kadar su parası veriyorsa, bizde istiyoruz ki daha uzun vadede burası sağlıklı bir şekilde çalışsın. 

Sağlıklı bir biçimden çalışabilmesi için burada dernekler, bilmem orada 3-5 tane şirkettir, devremülk sahibidir. Netice de şahıs malıdır. AFJET nerenin malıdır? Yüzde 60'ı Özel İdarenin, yüzde 30'u hatta yüzde 30 küsuru belediyeye aittir. Şimdi elimizde böyle tıkır tıkır işleyen bir yapı varken, tutuyoruz biz yok efendim İMİT'tir, GAZJET'tir, bilmem nedir. Biliyorsunuz dört ay oldu ama bu konuda oturup sağlıklı bir karar vermemiz lazım. Sağlıklı karar da bana kalırsa resmi kurumların, kamu kuruluşlarının olduğu birşey olması lazım. 3-5 tane devremülkçünün eline bırakırsanız burasının sonradan hayrını görün”dedi.



“AFJET'İN YÜZDE 90'I KAMUYSA, GAZJET'İN YÜZDE 97'Sİ KAMUNUNDUR”  



Başkan Sel'in konuşmasının ardından söz alan İhsaniye İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Benzer ise GAZJET'in de yüzde 97'sinin kamunun olduğunu vurguladı. Benzer; “İMİT İhsaniye'de yedi belediye ve Köylere Hizmet Götürme Birliğin kurduğu bir birlik. Gazjet yüzde 97'si İMİT'in yüzde ikisi devremülkçülerin yüzde biri otellerin olduğu bir yer. Eğer AFJET'in Yüzde 90'ı kamuysa, GAZJET'in yüzde 97'si kamunundur” dedi. 



“TEK ELDEN YÜRÜTÜLMESİNDE FAYDA VAR”



Benzer'in ardından konuşan Başkan Sel, İMİT'in Bakanlar Kurulundan onaylı tüzüğünde hataların yapıldığını ve tekrar düzenlendiğini söyledi. Sel; “Eğri oturup doğru konuşalım. Şu anda tıkır tıkır işleyen bir AFJET var. Orada böyle bir yapı var mıydı, yoktu. Gazlıgöl'de böyle bir şey yoktu, daha yeni başlıyor. Şimdi tıkır tıkır çalışan bir yapıdan, siz tutuyorsunuz yeni bir oluşuma gidiyorsunuz. İMİT'in tüzüğü değişti. Yani Bakanlar Kuruluna giden tasdiklenen tüzük değişti. Sağlıklı birşey yapılmadığı için değişti. 

16 yıldır işleyen bir yapı var ve aynı yapıya beş yıldızlı oteller dediler ki bize su getirin biz parasını verelim dediler. AFJET'in kara gözüne kara kaşına mı dediler. Bunların hepsi büyük firmadır. Şimdi çok büyük firmalar bu işe tamam diyorlar, AFJET yapsın diyorlar ve paralarını da kendileri karşılıyorlar. Afjet'in Genel Müdürü Ömer Gecek Havzasıyla ilgili doktorası olan bir arkadaş ve Gazlıgöl Havzası da buradan etkileniyor diyorlar. O yüzden tek elden yürütülmesinde fayda var. Şimdi sen oradan suyu açtığında belki AFJET'i de etkileyecek diyorlar. İMİT'in tüzüğü Bakanlar Kurulundan tasdiklendi. Fakat tüzükte o kadar hata vardı ki çoğu değişti. Yani şunu söylemeye çalışıyorum. Yeni yapıldığı için bir takım hatalar yapılıyor” dedi. 




Bu haber 4095 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI