Bugun...


İlhan dan Salih Sel e Cevap
Son zamanlarda İMİT ve GAZJET’in yapısına ilişkin olarak kamuoyunun maksatlı bir şekilde yanıltıldığı gözlenmiş ve bu sebeple daha evvel müteaddit defalar dile getirilen hususlara bir kez daha temas edilmesinin uygun olacağı düşünülmüştür

İlhan dan Salih Sel e Cevap
+ -

Son zamanlarda İMİT ve GAZJET’in yapısına ilişkin olarak kamuoyunun maksatlı bir şekilde yanıltıldığı gözlenmiş ve bu sebeple daha evvel müteaddit defalar dile getirilen hususlara bir kez daha temas edilmesinin uygun olacağı düşünülmüştür: İMİT tüzüğünde çok sayıda hata olduğu ve sürekli tüzük tadilatı yapıldığı yönündeki iddia, tamamen asılsızdır. Tüzükte yapılan tek değişiklik, İMİT Başkanı’nın İhsaniye Kaymakamı [...]


Son zamanlarda İMİT ve GAZJET’in yapısına ilişkin olarak kamuoyunun maksatlı bir şekilde yanıltıldığı gözlenmiş ve bu sebeple daha evvel müteaddit defalar dile getirilen hususlara bir kez daha temas edilmesinin uygun olacağı düşünülmüştür:
     İMİT tüzüğünde çok sayıda hata olduğu ve sürekli tüzük tadilatı yapıldığı yönündeki iddia, tamamen asılsızdır. Tüzükte yapılan tek değişiklik, İMİT Başkanı’nın İhsaniye Kaymakamı yerine, Afyonkarahisar Valisi olması yönündedir. Bunun dışında hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Bu durum, iddiayı dile getirenlerin de malumu olduğu hâlde; bunun tam tersinin ‘iftira’ niteliğinde söylenmesi, düşündürücüdür.
      İMİT’in bütün üyeleri kamu kurumlarıdır; GAZJET’in ise %97′si bütün üyeleri kamu kurumu olan İMİT’indir; yâni iddia edildiği gibi 3-5 devremülkçünün değil!
       Bölgedeki bütün yatırımcılar ile bütün termal kooperatiflerin, kendilerini GAZJET’te demokratik bir şekilde temsil edebilmeleri için kurdukları derneklere sırasıyla %2 ve %1 oranında sembolik hisselerle temsil hakkı verilmiştir. AFJET’in de ortaklık yapısı incelendiğinde, Afyon Eğitim Vakfı’nın %1′lik hissesinin olduğu görülecektir. AFJET’te sorun olmayan durumun, neden GAZJET’te sorun olarak gösterildiği düşündürücüdür.
      Kamuoyunun Gazlıgöl Termal Havzası’na ilişkin bütün kaygıları, uzunca bir süredir yürütülmekte olan çalışmalarla esaslı bir şekilde giderilmiş ve bölge ciddi anlamda disipline edilmiştir. Hukukî altyapısı olmayan bölgeye, hukuk kazandırılmıştır. Çok büyük riskler bertaraf edilmiştir. Alınan bunca mesafenin, bölge hakkında malumatı olmayan ve başka gâyeler peşinde koşan şahıslar tarafından küçümsenmesi son derece çirkindir.
Netice olarak; bahse konu havzada çıkar çevrelerinin istediği tarzda bir sisteme ne rıza gösterilecek, ne de destek sağlanacaktır.
       Kamuoyuna duyurulur.


 




Bu haber 3725 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI