Bugun...


TÜRKİYE KAMU SEN DEN DEV EYLEM
Türkiye Kamu-Sen 5 Eylül Cumartesi günü İstanbul, İzmir,Adana, Kayseri, Konya, Erzurum ve Samsun da düzenlenen mitingler düzenleyerek hükümete seslendi.

TÜRKİYE KAMU SEN DEN DEV EYLEM
+ -

Türkiye Kamu-Sen Cumartesi günü İstanbul, İzmir,Adana, Kayseri, Konya, Erzurum ve Samsun'da düzenlenen mitingler düzenleyerek hükümete seslendi.


Türkiye'nin dört bir köşesinde düzenlenen eylemlerde tek ses olan Türkiye Kamu-Sen çalışanların yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.


İstanbul'da gerçekleştirilen Miting'de Türkiye Kamu-Sen'liler zam taleplerini dile getirerek ve sorunları protesto ederek İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Mitinge İstanbul'da çalışan kamu çalışanlarının yanı sıra Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nde görev yapan memurlarda katıldı.


Ellerinde pankartlarla yürüyen Türkiye Kamu-Sen'liler , "İşte memur işte sendika" ve "Memura uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak memurlara yönelik şiddetti de protesto etti.


Yürüyüş sırasında protesto olarak memurun tabutu taşındı. Sağlık çalışanlarına şiddete tepki için kasklar takıldı. Temsili olarak yaralanmış çalışanlar yürüyüşte yer aldı.


Yürüyüşün ardından yapınla mitingte konuşmayı Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptı.


Genel Başkan Kahveci yaptığı konuşmada "Ailesinin geleceğini düşünmekten uyku girmeyen ihmal edilmiş haksızlığa uğramış değerli kamu çalışanları. 4A'lı 4B'li 4C'li sözleşmeli geçici gibi sınıflandırmalarla hakları her geçen gün budanan eşinden anasından babasından ayrı çalışmak zorunda kalan ekmeği ile ailesi arasında tercihe zorlanan cefakar kardeşlerim. Devletin verdiği görev ile milletine hizmet eden kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar her geçen gün katlanarak artmaktadır. Milletimize kamu hizmeti sunan çalışanlarımızın sorunlarını vahim bir hal almıştır. Sorunlar çözüleceği yerde her geçen gün yenileri eklenmektedir" dedi.


Memurların 5 aydır zamsız maaşa mahkum edildiğini fakat zamların yağmur gib geldiğini söyleyen Kahveci "Tam 5 aydır zamsız maaşa mahkûm edildik. Fakat zamlar yağmur gibi geldi. Son bir yıl içinde sivri biber %185, patlıcan %128, nohut %65, yumurta %52, tavuk eti %38, deterjan %27 zamlandı. Hükümet bir yılda benzine %23, mazota %24, kömüre %26, doğalgaza %34, elektriğe %19 zam yaptı. Örneğin memur maaşı, doğalgaz karşısında da %8,4 eridi." dedi.


Tüm bunlar ortadayken ÇCalışma bakanının memurlardan makul olmalarını bekledikleri yönünde bir açıklama yaptığını hatırlatan Kahveci "Türkiye Kamu-Sen'in taleplerinin hükümetin zamlarından fazla olmadığına dikkat çeken Kahveci " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme masasına makul taleplerle gelmemizi istemiştir.


Yaşamın bu denli pahalılaştığı bir dönemde, Hükümet bir yılda benzine %23, mazota %24, kömüre %26, doğalgaza %34, elektriğe %19 zam yaparken ne kadar makul davranmıştır? Şundan emin olunsun ki; Türkiye Kamu-Sen'in talepleri, Hükümetin yaptığı zamların daha üzerinde değildir. Bizler hakça bir paylaşım, adil bir gelir dağılımı istiyoruz. Amacımız kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmak ve insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturmaktır." şeklinde konuştu.


Genel Başkan Kahveci konuşmasında son dönemde özellikle sağlıkta ve eğitim alanında yaşanan şiddet olaylarına da dikkat çekerek çözüm taleplerini yineledi.


Önder Kahveci Türkiye Kamu-Sen olarak, bu gerçeği görüyor ve herkesi geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: Çalışanlarımızı bu açmazlardan kurtarmanın bir tek yolu vardır. İktidar bu sesi duyup, bir kere de hayırlı bir işe imza atmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak, yolu açın, Çalışana hizmet edin, Zulme son verin, Hakkı teslim edin diyoruz. Meydanlarda hak verilmez alınır, düsturuyla taleplerimizi haykırıyoruz.


Genel başkan Önder Kahveci'nin konuşmasının ardından miting sona erdi.


 


 


 



 


 


 



 


 


 



 


 


 



 


 


 



 


 


 



 


 




Bu haber 3268 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI