Bugun...


İGM NİSAN AYI İKİNCİ TOPLANTISINI YAPTI
İGM Nisan ayı 2. toplantısında gündem maddeleri görüşülürken meclis ihtisas komisyon üyeleri yeniden belirlendi.

İGM NİSAN AYI İKİNCİ TOPLANTISINI YAPTI
+ -

İGM Nisan ayı 2. toplantısında gündem maddeleri görüşülürken meclis ihtisas komisyon üyeleri yeniden belirlendi.

Meclis toplantıları 5 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti İGM Üyesi Tevfik Emlek, su ve ormanın insan hayatındaki yerini vurguladı
MHP’de nöbet değişimi
İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının ikincisi dün tamamlandı. Meclis Başkanı Salih Sel’in açılışı sonrası yoklama ile devam eden toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Gündem dışı söz alan MHP Çay İGM Üyesi İsa Çağa partisinin grup başkan vekili görevini deviraldığını açıkladı. Çağa, İGM MHP Grup eski Başkanı Sabri Apak’a çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. AK Parti İGM Üyesi Tevfik Emlek’de söz alarak gündem dışı bir konuşma yaptı.
Mart aynın çok önemli olaylarla tamamlandığını ifade eden Emlek, Dünya Su ve Orman Haftası’nın son derece önemli iki konu olduğunu kaydetti. Tevfik Emlek; “Bir konuya dikkatinizi çekmek ve sizlerle düşüncelerimi paylaşmak için söz aldım. Mart ayında geçirdiğimiz iki günden birisi olan Su Günü’nde önemine değindiğimiz su, hayatımızın olmazsa olmazıdır. Su deyince önemini iyi anlamak, mevcut göl, gölet ve barajlara sahip çıkmak, yeni göl, gölet ve barajların yapımı için çalışmak zorundayız. İkinci önemli günümüz ise Orman Günü ve Haftasıydı. Ormanlar bizler için çok önemlidir. Dünyanın nefes kaynağı ve ciğerini oluşturur. Oturduğumuz koltuklardan tutunda, minik yavrularımızın okudukları kitaplara, yazılarını geçirdikleri deftere, yazı yazdıkları kaleme kadar her şey ağaçtan yapılıyor.” dedi. “Peygamber Efendimiz ‘Kıyamet koparken bile ağaç dikiniz.’şeklinde buyurmuştur.”diyen Emlek sözlerine şöyle devam etti: “Onun bu sözü ağaçlandırmanın önemini anlatmaktadır. Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu da ağaçlandırma hususunda büyük bir gayret içerisindedir. Sayın Bakanımızın bu gayretlerini takdir ile karşılıyor ve destekliyorum.”
Komisyonlar rapor hazırlayacak
Meclis gündeminin 3. maddesinde yer alan Sandıklı ilçesindeki eski Sümer Halı Binası’nın önünde bulunan teşhir salonunun Sandıklı Devlet Hastanesi’ne kiraya verilmesi konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. Evciler ilçesi İlköğretim Okulları Genel Onarım Projesine dair komisyon raporu okunarak kabul edildi Evciler ilçesine 50 bin TL ödenek aktarılacak. Gündemin 4. maddesinde yer alan Emirdağ ilçesi Karaağaç köyünde Kabristanaltı mevkii, 6-7. pafta, 476-477 ve 479 parsel numarası ile kayıtlı 731 bin 700 metrekare alanlı taşınmazlar hakkındaki uygulama imar planı değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonuna rapor hazırlanması için gönderildi.
Komisyon üyeleri seçildi
Emirdağ ilçesi Çiftlik Köyü’nde bulunan köy civarı mevkii, 6 pafta, 988 parseller ile 6-7 pafta 94-198 (94 ve 198 dâhil olmak üzere sıralı olarak) kayıtlı 2 milyon 57 bin 93 metrekare alanlı taşınmazlar hakkındaki uygulama imar planı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülecek. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün bulunduğu taşınmaza tanıtım panosu kurulması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 16. maddesi gereğince meclis ihtisas komisyonları üyeleri yeniden belirlendi. Toplantı basına kapalı devam etti. Meclisin Nisan ayı olağan toplantılarının 3. birleşimi 5 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Bayındırlık ve İmar Komisyonu: Salih Sel, Bahri Arıkan, Ahmet Kocakulak,, Ömer Tuncay, Haydar Küçük, Necati Uğur, Selahattin Tokpunar.
Plan ve Bütçe Komisyonu: İsmail Öz, Ömer Dayı, Ömer Tuncay, Yusuf Demir, Hasan Coşar, Doğan Kısa, Yakup Ceyhan.
Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu: Ahmet Yıldırım, Hatice Dudu Özkal, Tevfik Emlek, Mustafa Genç, Ahmet Benzer.
Kültür Turizm ve Sosyal Hizmet Komisyonu: H. Mete Yıldırım, Hasan Coşar, Ünal Yılmaz, İbrahim Karaoğlu, Abdullah Türkyılmaz.
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Mehmet Beşkardeş, Ahmet Kaya, Mevlüt Özer, Derviş Aynacı, İsa Çağa.
Tarım ve Orman Komisyonu: Hilmi Tiril, Şerif Arıkan, Mevlüt Ergürbüz, Ahmet Kaya, Ali Koçak.
Araştırma ve Geliştirme Komisyonu: İbrahim Çengel, Mehmet Ali Doğan, Mevlüt Küçük, Hasan Şenbabaoğlu, Osman Aslantürk.
İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu: Hakan Avtuğ, Muhittin Işık, Hüseyin Demirkan, Yusuf Demir, Celil Yılmaz.
Çevre Hizmetleri Birliği Komisyonu: Ahmet Kocakulak, Hüseyin Demirkan, Kadir Üçer, Yusuf Demir, Hasan Coşar


 




Bu haber 2386 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI