Bugun...
GÜZEL OLURDU


ERDOĞAN YAĞDIRAN YAZIYOR...
ERDOĞAN YAĞDIRAN
 
 

Güzel olurdu;

Beldemiz insanları birbirleri ile akrabalık bağları çok güçlü,gurbette yurtiçi yurtdışı çok sayıda hemşehrimiz yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Sarıcaova köyüne hıdrellez şenlikleri için işyerinden izin alıp katıldım. Hafta içi bir güne denk geldiği için arzu edip katılamayan çok sayıda hemşehrimiz oldu.

Dikkatimi çeken bir ayrıntı; Sarıcaova halkı heryıl temmuz ayının sonlarına doğru tarihi tam bilmiyorum, gurbetteki tüm çerkezler o gün toplanıp eğlence düzenler ,hasret giderirler. Birlik beraberliklerini dosta düşmana karşı gösterirler ,yemekler yenir, kafkas dansları yapılır, Sarıcaova'yı nasıl ekolojik yapısını bozmadan neler yaparız bunları konuşurlar. Gelecek yılın planını yaparlar.

Gelelim bize.

Biz neden bir Döğerliler günü yapmıyoruz? Geleneksel olarak her yıl ağustos ayının son haftası veya başka bir haftasonu olabilir. Yurtiçi yurtdışı tüm Döğerlilerin katılacağı bir gün olmalı. Eski Döğer veya Memeç de olabilir . Toplansak, herkez evinde yemekleri hazırlasa, yesek eğlensek, Belediye ve dernekler öncülük yapsa, organize olsak, birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana karşı, göğsümüzü gere gere göstersek . Siyasetin dışında kalsak o gün, bütün hemşehrilerimiz hasret giderse güzel olmaz mı?

Şimdi belki kimileri zaten bayramlarda hıdrellez de toplanıyoruz ne gereği var diyenler olabilir. Döğerliler kültür ve dayanışma gününün ayrıcalığı olması gerektiğini düşünüyorum, özel olmalı.

Döğerliler günü olmalı tabi. Bunu sadece belediyeden beklersek yanlış olur. Bütün hemşehrilerimiz dernekler zenginler katkı sağlamalı. Hem köyümüzün tanıtımı, hem birlik beraberlik kaynaşma olmalı.

Hıdrellez hafta içi denk geldiği zaman herkes katılamıyor.

Bayramlarda zaten bayramlaşma ile geçiyor.

Ama Döğerliler günü olursa katılım yüksek olur.

Tüm Döğerli hemşehrilerimeze yılın ortasında doping olur.

Yabancılara nasıl Döğerli olduğumuzu, nasıl birbirimize düşkün olduğumuzu gösteririz.

Benimkisi sadece bir hayal. Gerçekleştirmek hepimizin elinde.

Haydi Döğerli el ele Döğerliler Kültür ve Dayanışma Şenliği kampanyasına !!!!!!

Saygılar...





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI